Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Karlovac: Podnesen istražni zahtjev protiv Zdenka Mrzljaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Karlovačko Županijsko državno odvjetništvo podnijelo je Istražnom odjelu Županijskog suda u Karlovcu zahtjev za pokretanjem istrage protiv Zdenka Mrzljaka (1978.) zbog sprječavanja službene osobe u obavljaju dužnosti, pokušaja teškoga ubojstva te dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te predlaže određivanje pritvora.

Ujedno, postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik istoga dana iz pištolja pucao u prostorije Gradske četvrti Švarča, a budući da su kod njega u vozilu nađene eksplozivne tvari te veća količina streljiva, istražnim se zahtjevom Mrzljak sumnjiči i za uništenje i oštećenje tuđe stvari te nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Urušavanje betonskog zida Istražni zahtjev zbog propusta u zaštiti na radu i smrti radnika Slika nije dostupna Divljaštvo Vukovar: Istražni zahtjevi zbog premlaćivanja i smrti Miroslava Tunjića

Navodeći samo inicijale osumnjičenoga, ŽDO ističe kako postoji osnovana sumnja da je Mrzljak 8. studenoga oko 18,20 sati na Bašćinskoj cesti prišao policajcima dok su obavljali očevid na osobnom vozilu na kojemu su se nalazile neodgovarajuće registracijske pločice, i istodobno repetirao pištolj te ga uperio u jednog od policijskih službenika.

Potom je izvadio ručnu bombu i iz nje izvadio osigurač te prijetio da će pucati. Na zapovijed policijskih službenika da baci oružje i bombu i legne na pod, nije reagirao, već se udaljio ne zaustavljajući se ni na pucnjeve upozorenja.

Zatim je na Trgu sv. Franje Ksaverskog s pištoljem i ručnom bombom u ruci krenuo prema trgovačkom centru gdje su ga na parkiralištu sustigli policajci te mu je jedan od njih I. M. zapovjedio da odloži oružje i legne na pod, no osumnjičenik ga nije poslušao, već je bacio ručnu bombu koja se aktivirala u blizini I. M. Policajac je, zahvaljujući tome što se pravodobno bacio iza parkiranog vozila, samo lakše ozlijeđen.

Od krhotina ručne bombe oštećeno je nekoliko osobnih vozila, zgrada trgovačkog centra i jedan stan, dok osobe koje su se nalazile pred trgovačkim centrom i prisutni policijski službenici nisu ozlijeđeni.

U trenutku kada je osumnjičenik Z. M. bacio ručnu bombu prema I. M., policajci su pucali osumnjičeniku pod noge i teško ga ozlijedili te se on nalazi u karlovačkoj bolnici.

Ravnateljica Opće bolnice u Karlovcu Gordana Pavan rekla je da je stanje pacijenta Mrzljaka ozbiljno, s mogućim komplikacijama te da se i dalje nakon dviju složenih operacija nalazi na Odjelu intenzivnog liječenja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene