Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U zraku tvorničkog kruga Kemijsko-građevinske industrije KGK d.o.o. u karlovačkom Poslovnom parku uređaj Javne vatrogasne postrojbe nije izmjerio ni minimalnu prisutnost plinova na koje se sumnjalo zbog neugodna mirisa koji su danas građani prijavili Službi 112.


Tu je informaciju potvrdio inspektor zaštite okoliša Karlovačke županije Branimir Fuka.

Vezani članci U Jakovlju otvorena tvornica FACC za prozvodnju zrakoplovnih dijelova - 7 Velika investicija u Hrvatskoj: Svake sekunde poleti jedan zrakoplov s dijelovima izrađenim u ovoj kompaniji Tvornica Janko Gredelj Urušilo se krovište bivše tvornice Gredelj u Zagrebu: Sve službe na terenu

Inspektor nije želio potanje objašnjavati o kakvoj je pretrazi
riječ, već je rekao da je 'završio proizvodni proces u kojem je
nastao neugodan miris' te da će sutra izdati 'rješenje u skladu sa zakonskim propisima' i o sadržaju obavijestiti glasnogovornicu Ministarstva zaštite okoliša.

Inspekcija zaštite okoliša dobila je danas u 10,15 sati dojavu
Centra 112 o pojavi neugodna mirisa u blizini Tvornice kemijskih sredstava KGK. Dojava je stigla od stanovnika prvih kuća udaljenih 50 metara od tvornice.

U Javnoj vatrogasnoj postrojbi doznaje se da su se vatrogasci u današnjoj intervenciji u KGK-u koristili uređajem 'metanometrom'.

Poslovni park je nova industrijska zona Karlovačke županije u kojoj posluje za sada samo KGK, a potpuno komunalno opremanje zone tek se očekuje.

Vlasnik tvornice Nikola Vrbetić u više je navrata novinarima rekao da nije zadovoljan tempom komunalnog opremanja zone, pa tako ni sustavom odvodnje otpadnih voda.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju