Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HRVATSKI EUROPARLAMENTARAC

Ressler protiv rezolucije: ''Hrvatska je davno upoznala istrošenu Matićevu politiku isključivosti...''

Karlo Ressler
Karlo Ressler Foto: DNEVNIK.hr
Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu, Karlo Ressler, osvrnuo se na jučer prihvaćen prijedlog Predraga Freda Matića u kojem se traži da države članice osiguraju siguran i legalan pobačaj.

Europski parlament usvojio je u četvrtak izvješće hrvatskog zastupnika Predraga Freda Matića o seksualnom i reproduktivnom zdravlju i ujedno odbacio alternativni prijedlog rezolucije Europske pučke stranke.

Pročitajte i ovo Europski parlament Izbori za EP Još nema nijedne kandidacijske liste, podnose se do utorka u ponoć Zastupnici EP-a odlučuju o ključnom paketu o migracijama i azilu Prethodni prijedlozi su propali Europski parlament glasa o paktu koji je podijelio stranke

Na sve se na Facebooku osvrnuo kolega Europarlamentarac, Karlo Ressler iz HDZ-a.

"Svoje kćeri odgajam tako da budu svoje, ravnopravne i samosvjesne. No, prije svega im želim prenijeti da poštuju druge ljude, njihova duboka uvjerenja i osobni integritet, čak i kad se s njima ne slažu. Tako je mene naučila moja majka, topla i neovisna žena, liječnica, a tako i ja učim njih.

Kolega Matić to, nažalost, još nije naučio. I dalje jeftino etiketira, docira i bezobrazno vrijeđa 297 zastupnica i zastupnika koji su se usudili suprotstaviti, ali i sve žene i muškarce koji misle drugačije od njega. To je klasični totalitarni refleks, ali nas to neće ušutkati.

Hrvatska je davno upoznala istrošenu Matićevu politiku isključivosti, podjela i nesposobnost dijaloga. Sada pokušava politički parazitirati na samoproglašenom monopolu borbe za ravnopravnost, zdravlje i dostojanstvo žena. Sada perfidno koristiti teške sudbine žena predstavljajući se kao njihov ekskluzivni predstavnik, iako ih je u svojoj karijeri znao vrijeđati ispod svake razine. Sada pokušava sakriti da pod takvom krinkom bezočno napada na pravo liječnika na priziv savjesti, narušava nadležnosti država članica i da je postao oruđe jedne radikalne agende'', napisao je na Facebook profilu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene