Tijelo Karla Kurtanjeka, studenta koji je prije tjedan dana nestao, pronađeno je danas kod Jankomirskog mosta.

Galerija


Potraga za nestalim zagrebačkim studentom Karlom Kurtanjekom tragično je završila. Kako neslužbeno doznajemo, Karlovo tijelo pronađeno je kod Jankomirskog mosta. 

Vezani članci Karlo Kurtanjek (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Karlova sestra: "Pronašli smo oporuku, a na dan nestanka podignut je novac s bankomata" Karlo Kurtanjek (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Još uvijek nema traga nestalom studentu. Karlova sestra: "Zovu nas nepoznati ljudi i govore da je živ i otet, a drugi da je mrtav''

"Danas, oko 12.10 sati, kod čvora Jankomir, pronađeno je tijelo muške osobe starosti 23-godine. Obavljenim očevidom utvrđeno je da na tijelu nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali da se radi o kaznenom djelu", javili su iz policije. 

Podsjetimo, Karlo Kurtanjek nestao je u utorak 10. travnja. Oko 8 sati ujutro biciklom se uputio na fakultet nakon čega mu se gubi svaki trag. Karlova obitelj u ponedjeljak je pronašla njegovu oporuku kojom je svu svoju imovinu ostavio roditeljima.

"Samo je napisao da svu svoju imovinu ostavlja roditeljima. Bila je jako suhoparno napisana, ali nije bila riječ o oproštajnom pismu ili bilo čemu što bi upućivalo na suicid. Oporuka je datirana s 9. travnjem, dan prije nego što je nestao", kazala je u ponedjeljak njegova sestra Edita Kurtanjek te dodala kako je na dan nestanka zabilježeno da je oko 8:20 podignut novac s bankomata.

Ne ustručavajte se potražiti pomoć

Ako se vi ili netko vama blizak suočava s određenim psihološkim poteškoćama ili se jednostavno nalazite na životnom raskršću u potrazi da pravom odlukom nemojte se nikad ustručavati i pitati za pomoć i razgovor. Donosimo vam nekoliko kontakata gdje možete porazgovarati s punim povjerenjem sa stručnjacima koji će vam sigurno pomoći:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida pri KBC-u Zagreb

Nazovite na telefon 01-2376-470 kad god vam zatreba pomoć od 0 do 24 sata, liječnici su uvijek spremni porazgovarati s vama i pomoći vam. U Centar za krizna stanja pri KBC Zagreb možete doći i bez najave i uputnice svakim danom između 8 i 20 sati.

Hrabri telefon

Ako ste maloljetno dijete ili roditelj koji se suočava s različitim odgojnim izazovima možete se obratiti stručnjacima na Hrabrom telefonu. Ako ste dijete nazovite na besplatni broj 116-111. A broj Hrabrog telefona za mame i tate je 0800-0800. Linija je otvorena svakim radnim danm od 9-20h.

Psihološki centar TESA

Psihološki centar TESA je udruga koja već 25 godina daje besplatnu psihološku pomoć i podršku zdravom razvoju građana.
Nazovite na broj: 01/48 28 888 - radnim danom od 10 do 22h ili im se javite mailom za savjet: psiho.pomoc@tesa.hr