Karlo Kurtanjek (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Karlo Kurtanjek (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Već šesti dan traje potraga za misteriozno nestalim zagrebačkim studentom Karlom Kurtanjekom, kojem se od srijede gubi svaki trag.


Nestali Karlo Kurtanjek posljednji je put viđen 10. travnja u jutarnjim satima u zagrebačkom naselju Vrbani, gdje živi. Tada je krenuo biciklom prema fakultetu na Kennedyjev trg.

Vezani članci Vid Kocijan Jeste li ga vidjeli? U Međimurju nestao Vid Kocijan, iz obiteljske kuće odvezao se biciklom Nestali Filip Filipović (Screenshot: nestali.hr) Jeste li ga vidjeli? U Zagrebu prije četiri dana nestao 26-godišnji mladić

Biciklom se vozio prema Jarunu. Višednevna potraga za nestalim Kurtanjekom zasad nije donijela rezultata, a nije pronađen ni njegov bicikl.

Karlova sestra Edita rekla nam je kako su članovi obitelji danas pregledavali dokumente po kući te su otkrili nešto za što se ispostavilo da je oporuka.

"Samo je napisao da svu svoju imovinu ostavlja roditeljima. Bila je jako suhoparno napisana, ali nije bila riječ o oproštajnom pismu ili bilo čemu što bi upućivalo na suicid. Oporuka je datirana s 9. travnjem, dan prije nego što je nestao", kazala nam je Edita Kurtanjek te dodala kako je na dan nestanka zabilježeno da je oko 8:20 podignut novac s bankomata. 

Pronalazak oporuke obitelj je prijavila policiji.

"Nadam se da je živ i zdrav, možda je upao u neku zavadu ili našao curu pa otišao s njom. Ne znam što mu se dogodilo u glavi. Čim sam čula da je podizao novac s bankomata, otpisala sam mogućnost da si je učinio nešto nažao. To je netipično za njega", kaže Edita.

Sestra podijelila sliku bicikla

Ona je danas na Facebooku objavila i kako je Karlo posljednji put viđen na biciklu Mountain bike Hercules Olpran kao na slici, crveno-sive boje.

Karlo Kurtanjek (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Bicikl kakav je vozio Karlo Kurtanjek (Foto: Facebook) Foto: Facebook

Otac nestalog Karla Dubravko Kurtanjek gostovao je u Dnevniku Nove TV u nedjelju i pozvao sina da im se vrati. "Karlo, ako nas igdje vidiš, daj nam se vrati. Stvarno te željno iščekujemo – mi roditelji, sestre, naročito tvoja nećakinja Veronika. Vrati se, sine", poručio mu je.

Policija u ovome trenutku ne otkriva mnogo, kažu da i dalje intenzivno tragaju za nestalim mladićem, pregledavaju se nadzorne kamere na različitim lokacijama u gradu ne bi li se ustanovilo kojom se rutom kretao nestali Karlo.

Podsjetimo, mladić je visok oko 183 centimetara, atletski je građen, plavih očiju i plave kose. Na stranici Nestali.hr stoji da je u trenutku nestanka na sebi imao crnu jaknu s kapuljačom, crne traperice i smeđe tenisice.

Roditelji Karla Kurtanjeka, 24-godišnjeg studenta iz Zagreba, kojem se izgubio svaki trag, mole za pomoć. Unatoč naporima policije, potraga za mladićem i dalje je bez rezultata.

Ako imate bilo kakvu informaciju o nestalom Karlu, možete je dojaviti u najbližu policijsku postaju ili na 192.

Kaotične scene na autocesti kod Šibenika: Šleper probio ogradu i prevrnuo se, teret se rasuo po cesti