Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kardinal Bozanić predvodio misu na Mirogoju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Večeras na svetkovinu Svih svetih zagrebački nadbiskup Josip Bozanić predvodio je tradicionalno svečano euharistijsko slavlje u crkvi Krista Kralja na zagrebačkom groblju Mirogoju.

Sveci su u crkvi i svijetu svjedoci nade, pozivaju nas da vedra lica i odvažna srca s nadom gledamo u budućnost koja nas čeka, sigurni da posljednju riječ ima dobro, a ne zlo, svjetlo, a ne tama, život, a ne smrt, radost, a ne očaj. Uz navještaj radosti danas samo pozvani i na odgovornost, rekao je kardinal Bozanić.

Pročitajte i ovo Victor Manuel Fernandez Podigao prašinu Htio je pomoći: Vatikanski kardinal osim poljupca slikovito opisao i - muški i ženski orgazam Screenshot Ukrali Božić VIDEO Uhićeni otmičari: Kidnapirali Isusa i sve snimili, za akciju imali zanimljivo objašnjenje

- Moramo priznati, svijet nas vrlo često zbunjuje opsegom zla koje se širi u različitim oblicima te daje dojam da u mnogim slučajevima zlo vlada. Zbunjuju nas strahote izazvane velikim prirodnim nepogodama, a još više ljudskom zloćom koja truje srce i sije mržnju, nepravdu, nasilje, ratove, strah, smrt. Zabrinuti smo zbog moralnog i vjerskog stanja u društvu, ali ponekad i zbog duhovne površnosti i osrednjosti naših crkvenih zajednica, rekao je Bozanić.

Često se žalimo zbog negativnih pojava i problema današnjega svijeta, mi želimo drugačiji svijet, rekao je Bozanić i upitao je li doista moguće nadati se promjeni našega društva, naših kršćanskih zajednica i nas samih.

Veliko mnoštvo svetaca koje danas slavimo upućuje poruku radosti i poziv na odgovornost, kazao je. 

Isus Krist je proglasio ustav kršćanstva za život po vrednotama kraljevstva božjega, a evanđeoska blaženstva u suprotnosti su s parametrima uspješnog i sretnog života nametnutima dominantnom kulturom gdje vrijedi samo nekontrolirana moć, posjedovanje, nezasitno traganje za užicima, odbacivanje odricanja i patnje, rekao je u propovijedi kardinal Bozanić.

Podsjetio je na riječi pape Benedikta XVI. da su sveci pravi
reformatori, na njegovu poruku da svijet ne spašavaju ideologije nego okretanje živom Bogu koji je jamac naše slobode, jamac onoga što je uistinu dobro i istinito.

Sveci su nositelji i svjedoci nade u svijetu, a takva nada našem je svijetu neizmjerno potrebna, poručio je uz današnju svetkovinu kardinal Bozanić.

Nakon svečanog euharistijskog slavlja kardinal Bozanić ispred središnjeg križa na Mirogoju izmolio je molitvu odrješenja za vjerne mrtve i za sve pokojnike. 

Na kraju se pomolio i na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene