Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karamarko oštar:

'Nisu napali samo Crkvu, nego i našu djecu!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Karamarko danas je na izbornoj konvenciji Zajednice kluba utemeljitelja HDZ-a 'Dr. Franjo Tuđman' oštro kritizirao SDP i njihovu poreznu politiku, ali i zdravstveni odgoj. Također je naglasio da HDZ nije ekstremna desnica.

'Što je to socijaldemokracija ako ju vode kapitalisti koji ne plaćaju svoje radanike', poručio je čelnik HDZ-a Tomislav Karamarko i dodao da SDP 'sve upropaštava svojom poreznom politikom'. 'Oni nas optužuju da nemamo gospodarski plan, a ne brinu o svom programu 21 točke prevare naroda', ironičan je bio Karamarko.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio HDZ prozvao Peđu Grbina preko Facebooka Izbori su za tjedan dana HDZ prozvao Grbina: "Abdicirao je, a sada se hoće sučeljavati"

Za tri tjedna HDZ predstavlja svoj gospodarski plan

Rekao je da će HDZ svoj gospodarski plan javno predstaviti za tri tjedna. Govoreći o njemu najavio je da imaju i 'zanimljive projekte' za južnu i sjevernu Hrvatsku.

'Ne želim tjerati ljude iz stranke'

Karamarko je rekao da iz stranke ne želi tjerati ljude koji se ne slažu sa sadašnjim stranačkim vodstvom. "Pokušavam promovirati drugu politiku prema ljudima koji više nisu u vrhu stranke. Žalosno je da se takve ljude uvijek mora tjerati iz stranke iz nekih razloga, ja to jednostavno ne želim raditi", rekao je Karamarko novinarima tijekom konvencije upitan o navodnom nezadovoljstvu dijela članova stranke.

Dodao je da neki ljudi zbog osobnih ambicija u stranci rade nered, no istaknuo je da je stranka jedinstvena i jedinstvenija nego ikad.

Županijski odbor HDZ-a Varaždinske županije prije nekoliko dana iz stranke je isključio bivšeg glasnogovornika i saborskog zastupnika Ratka Mačeka koji je sada optužen u slučaju Fimi-medije. Jedan od kandidata za predsjednika Kluba utemeljitelja dr. Franjo Tuđman Milan Kovač, danas je na pitanje novinara o sudbini Jadranke Kosor, odgovorio da je dugo poznaje te da joj je savjetovao da manje izlazi u javnost, a moguće probleme riješi unutar stranke.

Kritika postupaka SDP-a

Predsjednik HDZ-a rekao je i da 'vlast lijeve koalicije dezintegrira državu, pogotovo na svjetonazorskom planu' i pri tome podsjetio na ukidanje pokroviteljstva Hrvatskog sabora nad obilježavanjem bleiburške tragedije te na ukidanje ureda za obilježavanje, otkrivanje i održavanje masovnih grobnica.

'Pogledajte njihov ideološki napad na Crkvu. Nije to samo napad na Crkvu kroz 4. modul zdravstvenog odgoja, nego i napad na našu djecu', rekao je Karamarko obraćajući se nazočnima.

Karamarko pozvao na ponovno ujedinjenje

Predsjednika HDZ-a Tomislav Karamarko pozvao je članstvo HDZ-a na 'ponovno ujedinjenje' jer je sada još u pitanju domovina, kvaliteta njezinog sadržaja, kvaliteta života u njoj i gospodarstvo. Po njegovim riječima, 'sve je to pored raspadom zahvaljujući ovoj vlasti'.

O ulasku u EU

Govoreći o ulasku Hrvatske u EU, Karamarko je istaknuo je da u EU 'moramo ući s imenom i prezimenom, a ne kao odlomljeni dio Jugoslavije'. Pozvavši utemeljitelje HDZ-a da se ponovno što aktivnije uključe u rad stranke, Karamarko je rekao da su ono "savjest HDZ-a, iskreni i pravi domoljubi'.

Dodao je da HDZ nije ekstremna desnica i da se vraćaju u ideološki okvir kojem pripadaju. 'Mi smo prosječni Hrvati, nismo ekstremna elita', rekao je i dodao da se 'vraća duh 90-ih, ali da to nije povratak u prošlost i da će odbaciti sve što nije valjalo'.

Tko će biti kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba?

Na pitanje kada će konačno objaviti ime kandidata HDZ-a Karamarko je rekao 'možda čak večeras, sutra ili prkosutra'.

>> Milanović: Europski duh treba prevladati nad nacionalizmom

'Dogodila se druga runda kriminala koji je stranku bacio na koljena i sami proces unutar stranke koji je i provodio detuđmanizaciju. Mi smo drugačiji HDZ. Mi smo istjerali lopovluk i korupciju i vraćamo poštenje', rekao je na kraju Karamarko. (S.T./D.B./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene