Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadovoljan zaključkom Grbića

Karamarko o Liniću: Ilegalno prisluškivanje u RH je nemoguće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko izjavio je danas kako je jako zadovoljan zaključkom saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost da glavni ravnatelj policije Oliver Grbić nije naložio prisluškivanje SDP-ovog zastupnika Slavka Linića, niti praćenje i prisluškivanje poduzetnika Vladimira Šelebaja.

'Jako sam zadovoljan njihovim zaključkom, a naravno bio sam siguran da će biti tako jer ilegalno prisluškivanje od strane policije u Hrvatskoj nije uopće moguće', rekao je Karamarko novinarima ispred Banskih dvora upitan za komenatar današnjeg zaključka saborskog odbora koji je prihvatio izvješće radne skupine koja je obavila nadzor u MUP-u i operativno telekomunikacijskom centru i utvrdila kako nije bilo prisluškivanja Linića kao ni prisluškivanja i praćenja Šelebaja.

SDP-ov zastupnik Slavko Linić Odboru je podnio predstavku tvrdeći da iza anonimne prijave protiv njega za ratno profiterstvo stoji vrh MUP-a i policije, odnosno ministar Tomislav Karamarko i ravnatelj policije Oliver Grbić, a poduzetnik Vladimir Šelebaj je u pismu ministru Karamarku naveo kako ga prisluškuju Grbić i njegova (Šelebajova) bivša supruga Dijana Čuljak jer ga žele opljačkati.

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati Slika nije dostupna Reakcija bivšeg ministra Karamarko: Istraživalo se, ali nije bilo tajnog praćenja

Bez komentara Šelebajevog uhićenja

Karamarko je novinarima dodao kako je pravo svakog hrvatskog građanina da sumnja, da se žali, a obveza je odbora, rekao je, da to utvrdi. 'I drago mi je da je to završilo ovakvim zaključkom', zaključio je. Karamarko nije htio komentirati današnja uhićenja (poduzetnika Šelebaja, bivših čelnika Podravke Darka Marinca i Saše Romca te osnivača tvrtke City Express Borisa Vidića) kazavši kako ne može komentirati "uskočke predmete i ono što u ovom momentu rade USKOK i policija".

Novinare je zanimao i komentar jučerašnjeg uhićenja 26 stranih državljana prilikom ilegalnog prelaska hrvatske granice kod Tovarnika. Policija ih je, kako je objavila jedna televizija, uhitila, a potom pustila te ih ponovno uhitila pred kamerama, a Karamarko je najavio da će se pozabaviti tim 'fenomenom' i načinom ponašanja". Mislim da to nije u redu. Jedna u biti dobra akcija se dezavuira ovakvim postupcima i vidjet ćemo tko je kriv za to', rekao je Karamarko.(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene