Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Srbi koji nisu počinili ratne zločine mogu se slobodno vratiti u Hrvatsku, ne postoje nikakve tajne tužbe i tjeralice', tvrdi ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko.


'Sve optužnice mogu se pronaći na stranici Interpola, to su sve otvorene tjeralice za ratne zločine. Ukoliko se u međuvremenu pojavi novi podatak, otvara se novi slučaj', rekao je u razgovoru za frankfurtske vijesti Karamarko, a prenosi srpski mediji.

Vezani članci Slika nije dostupna Uzelac: U RH se i dalje negiraju i prešućuju zločini nad Srbima Slika nije dostupna Predmet prebačen u Osijek: Počela istraga ratnih zločina u Sisku

'Oni koji nisu ništa loše učinili, što je velika većina ljudi, mogu slobodno doći u Hrvatsku i raščistiti nedoumice jer se nemaju čega bojati. Oni koji su počinili ratne zločine to znaju i neće se vraćati. Mislim da oni koji su u strahu znaju zašto su u strahu', poručio je Karamarko.

Dodao je kako Hrvatsku ne zanima nacionalna pripadnost ratnih zločinaca, no naglasio je kako nitko neće biti amnestiran odgovornosti. Na upit postoji li još međunacionalne tenzije između Srba povratnika i Hrvata, ako ih ima, u kojoj mjeri, ministar je kazao da mora priznati da je Hrvatska po tom pitanju zadovoljna i da su pojave netrepeljivosti i sukoba zaista minimalne.

Na tvrdnju da je bilo i ubojstava Srba povratnika Karamarko je rekao da je za policiju ubojstvo Srba ili Hrvata isto. 'Ubojstvo je ubojstvo i mi tražimo počinitelja. Više od 90 posto ubojstava je rješeno. Ne bih dijelio ubojstva po toj osnovi, jer to najčešće i nema veze s nacionalnošću žrtve ili počinioca', rekao je Karamarko.