Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ide li ili ne ide na listu?

VIDEO Pogledajte kako je Karamarko izbjegavao odgovoriti na pitanje o Ruži

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I dalje se ne zna hoće li se Ruža Tomašić naći na listi HDZ-a na europalamentarnim izborima. Šef HDZ-a o tome više ne želi pričati, a šefica HSP-a AS kaže kako u subotu potpisuju koaliciju.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je u četvrtak u Bruxellesu nakon razgovora s predsjednikom Europske pučke stanke Josephom Daulom da će lista njegove stranke pobijediti na europskim izborima, ali nije htio odgovoriti hoće li na toj listi biti Ruža Tomašić.

Pročitajte i ovo Rat objavama - 1 Fotomontaže Politički rat proširio se na internet: Hoće li pobijediti lord Voldemort ili Karaplenković? Tomislav Karamarko na općem saboru HDZ-a govorio i o svojoj kandidaturi Karamarko savjetuje vodstvu HDZ-a da osnuje Domoljubnu koaliciju broj dva

'Imali smo jako dobar razgovor, kao i uvijek, sa, sada mogu reći prijateljem, predsjednikom Daulom i ono što mogu reći jest da će HDZ i naša lista pobijediti na europskim izborima 25. svibnja. Tu bih se zaustavio i ne bih dalje komentirao', rekao je Karamarko koji u Bruxellesu sudjeluje na pripremnom sastanku EPP-a.

Na opetovana pitanja novinara hoće li predsjednica HSP AS Ruža Tomašić biti na listi, Karamarko nije odgovarao.

Na upit je li svjestan da bi javnost to mogla shvatiti da je odustao od svog stajališta o stavljanju Ruže Tomašić na listu, Karamarko je rekao: 'Mislim da smo tu temu potrošili'.

'Imali smo odličan razgovor, listu ćemo objaviti sljedeći tjedan, imamo sve što treba i sve će biti jasno', rekao je.

Ruža Tomašić nam je pak rekla kako u subotu potpisuju koalicijski sporazum. 'Ja samo znam da mi potpisujemo u subotu u 9 ujutro koalicijski sporazum, sve ostalo nije istina', rekla nam je Ruža Tomašić, ali ipak kaže kako si danas ni posljednjih nekoliko dana nije čula s šefom HDZ-a.

Okomili se na Ružu: Zašto ste glasali protiv jednakosti žena i muškaraca?

Predsjednik Europske pučke stranke (EPP) Joseph Daul objavio je prošle srijede da nije promijenio svoje protivljenje stavljanju Ruže Tomašić (HSP AS) na HDZ-ovu listu za europske izbore i da o tome još uvijek očekuje odgovor od predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka. Daul se oglasio priopćenjem nakon razgovora koji imao s Karamarkom proteklog tjedna u Dublinu, na marginama kongresa EPP-a.

'Nije bilo promjene u stajalištu EPP-a. Htio bih ovim potvrditi da sam u Dublinu samo ponovio ono što sam ranije rekao hrvatskom tisku', rekao je Daul, osvrćući se na svoj razgovor s Karamarkom. Daul je početkom veljače u intervjuu Večernjem listu rekao da Ruža Tomašić ne može biti na listi HDZ-a, odnosno da ga pripadnica druge političke grupacije ne može biti birana u Europski parlament s liste europskih pučana.

Karamarko je komentirao i svoju izjavu da će ukinuti zvijezdu petokraku kada dođe na vlast. 'Ne treba to tako gledati. Bilo je to u intervjuu za zadarski radio i novinar me konkretno pitao o zvijezdi petokraki. Ja samo rekao ono što uvijek govorim, da je naša stranka distancirana od bilo kakvog totalitarizma, i crvenog i crnog i da bi u tom smislu trebalo kriminalizirati sve znakove koji podsjećaju na vremena kada su ljudi ubijani, mučeni, proganjani. Mislim na nacizam i na komunizam', rekao je Karamarko. (Hina/T.V.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene