Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'HDZ budi demokršćanstvo'

Karamarko: Ne sviđa mi se izgled plakata, ali sam zadovoljan porukom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je kako se privatno slaže s izgledom plakata za lokalne izbore na području Siska, ali da je zadovoljan njihovom porkom, a to je buđenje demokršćanstva.

Novinari su ga pitali kada će HDZ povuči sporne plakate u Sisku, koji su u javnosti označeni kao ideološki i civilizacijski isključivi te kao govor mržnje, na što im je odgovorio kako nije zadovoljan estetikom plakata (muška ruka zamazana i krvava sa zvijezdom, srpom i čekićem na dlanu, te ženska, čista, s križem na dlanu), ali jest porukom ("Jednostavan izbor za sigurno sutra").

Pročitajte i ovo Tomislav Karamarko "Dvojio sam..." Oglasio se Karamarko: Objasnio kako bi HDZ mogao dobiti izbore i s kime bi trebao koalirati Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

"Rekao sam da je njihova poruka ispravna, ona koju treba slati. HDZ budi demokršćanstvo, pustimo ovaj lažni socijalizam s kojim sigurno ne možemo ući u Europu. Međutim, nisam zadovoljan estetikom tih plakata, oni su mogli biti duhovitiji, originalniji i prihvatljiviji", istaknuo je.

>> Sisak: Sporni plakati još nisu povučeni

Karamarko je rekao kako je u tijeku smanjivanje broja tih plakata na rezerviranim plakatnim mjestima. Ponovio je kako nije zadovoljan plakatima, te napomenuo da je HDZ svojim ograncima pustio da sami kreiraju svoje kampanje. "Oni imaju ovlasti odlučivati, ali na koncu moraju i odgovarati. Makar, moram priznati da sam imao i drukčije komentare ovih plakata, ali mislim da su trebali biti duhovitiji i ležerniji", ustvrdio je.

Sporni predizborni plakati sisačkog HDZ-a i partnera u koaliciji 'Svi za Sisak' postupno nestaju sa sisačkih ulica - 'jumbo' plakati već su prekriveni novim plakatima te koalicije, no oni na svjetlećim panoima još uvijek stoje.

Tako su izborni 'jumbo' plakati već prekriveni novim plakatima istih stranaka, uglavnom onima s programom proslave blagdana sv. Josipa Radnika 1. svibnja, ali i drugim plakatima. (P.M. / I.D. / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene