Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istupi SDP-ovih političara

Oporba tvrdi da sisački HDZ ima svoj slučaj Fimi medije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Priča oko rasističkih plakata još se nije ni stišala, a oporba tvrdi da sisački HDZ ima svoj slučaj Fimi medije.

Nakon javnih istupa SDP-ovih političara za slučaj se zainteresiralo i državno odvjetništvo pa HDZ-ovoj gradskoj vlasti prijeti istraga. Iz vrha stranke to smatraju prljavom predizbornom kampanjom političkih protivnika.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio HDZ prozvao Peđu Grbina preko Facebooka Izbori su za tjedan dana HDZ prozvao Grbina: "Abdicirao je, a sada se hoće sučeljavati"

Kristina Ikić Baniček, SDP-ova kandidatkinja za sisačku gradonačelnicu sumnja da su ugovori sisačkog gradskog vodovoda s jednom marketinškom agencijom, koja je istodobno radila i za HDZ, fiktivni. 'Svaki od tih ugovora je bio manji od vrijednosti 70.000 kuna kako bi se izbjegla javna nabava. A radile su se zanimljive stvari poput edukacije radnika sisačkog vodovoda o socijalnoj i emocionalnoj inteligenciji', ispričala je Kristina Ikić Baniček.

>> Karamarko: Ne sviđa mi se izgled plakata, ali sam zadovoljan porukom

Po službenoj dužnosti reagiralo je i državno odvjetništvo. 'Ja sam bila pozvana na razgovor u županijski ured DORH-a i podijelila sam s njima svoj saznanja', rekla je Baniček. U HDZ-ovoj središnjici slučaj smatraju prljavom predizbornom kampanjom.

Sisački HDZ je, pak, prijavio SDP-ovu županicu zbog sumnji u nezakonito bogaćenje. U Sisku se nisko udara i plakatima, no oni se sada uklanjaju. 'Poruka je ispravna, dakle poruka je ona koju treba shvatiti. Hrvatska demokratska zajednica da budimo uz demokršćanstvo, pustimo se ovog lažnog socijalizma. S njim u Europu sigurno ne možemo ući. Međutim osobno što se tiče estetike tog plakata ja nisam zadovoljan. Mislim da je mogao biti duhovitiji', rekao je Karamarko.

Građanima Siska nije do smijeha. U gradu je više od 6.000 nezaposlenih, a u županiji više od 20.000. Političari su, kažu, promašili teme u kampanji. 'Trebala bi biti tema ljudi i njihov život. Mi smo grad slučaj', rekla je Siščanka Gordana.

'Izgubili povjerenja u sve', rekla je Siščanka Zdenka. Da bi političari vratili povjerenje, očito će još puno Kupe morati proteći kroz Sisak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene