Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Izmišljena priča"

Kaptol opovrgava Ostojićevu izjavu o susretu s Bozanićem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kaptol je demantirao da je Ostojić Bozaniću poručio da će se založiti za reviziju Vatikanskih ugovora ako postane predsjednik SDP-a.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije opovrgnuo je i izmišljenom pričom nazvao izjavu kandidata za predsjednika SDP-a Ranka Ostojića, u kojoj za Jutarnji list kaže da je zagrebačkom nadbiskupu kardinalu Josipu Bozaniću, prilikom susreta na konstituirajućoj sjednici Sabora, rekao da će se, bude li izabran za čelnika stranke, založiti za reviziju vatikanskih ugovora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najavili odgovor pa se predomislili Kaptol šuti o Bozanićevom računu s milijunima u Vatikanskoj banci Slika nije dostupna Poduži sastanak Kardinal Bozanić i predsjednik Sabora Reiner razgovarali o odnosu Crkve i države

"U nedjelju, 13. studenoga 2016. godine Jutarnji list u članku Slavice Lukić prenosi riječi Ranka Ostojića u kojima kandidat za predsjednika SDP-a iznosi neistinite tvrdnje u vezi događaja pred početak konstituirajuće sjednice Hrvatskog sabora, 14. listopada 2016. godine", stoji u priopćenju.

Zagrebačka nadbiskupija opovrgava Ostojićevu izjavu u kojoj stoji: "Na konstituirajućoj sjednici Sabora prošlog mjeseca pozvao sam kardinala Bozanića na stranu i rekao mu da ću se, izaberu li me za predsjednika SDP-a, založiti za reviziju vatikanskih ugovora s Hrvatskom. Uslijedio je kratak muk nakon kojeg mi je odvratio da su njegova vrata uvijek otvorena za razgovor".

Kaptol: "Točno je jedino da je Ostojić tražio prijem kod kardinala"

Iz Nadbiskupije navode da se susret kardinala Bozanića i Ostojića dogodio "na posve drugačiji način".

"Prije same konstituirajuće sjednice Hrvatskog sabora gospodin Ostojić samoinicijativno je pristupio kardinalu Bozaniću, koji se s mons. Želimirom Puljićem, predsjednikom HBK, nalazio na drugoj strani saborske dvorane. Gospodin Ostojić, pozdravivši kardinala Bozanića, upitao ga je bi li ga Kardinal mogao primiti na razgovor, na što je zagrebački nadbiskup potvrdno odgovorio, kao što to čini u drugim sličnim prigodama. To je sav sadržaj tog susreta, kojemu je nazočio i mons. Puljić", ističu iz zagrebačke nadbiskupije.

Dodaju da je u Ostojićevoj izjavi "jedino točno" da je on u sabornici tražio prijem kod kardinala Bozanića, "a sve drugo je izmišljena priča koja bi zacijelo trebala služiti nekoj drugoj svrsi".

"Nije istina da je gospodin Ostojić kardinala Bozanića 'pozvao na stranu', kao što nije istina ni da je gospodin Ostojić uopće spominjao svoju kandidaturu za predsjednika SDP-a. Također, gospodin Ostojić nije spomenuo nikakvu reviziju bilo kojih ugovora, pa niti 'vatikanskih ugovora s Hrvatskom', kao što tvrdi novinarki gđi Lukić. Ovdje samo usput spominjemo poslovicu za koju kažu da se njome dobro služila jedna politička organizacija iz prošlih vremena, a koja glasi: 'Laži, laži, ostat će nešto od te laži'", stoji u priopćenju Nadbiskupije.

Ostojić: "Slažem se s priopćenjem"

Ranko Ostojić rekao je kako se slaže s priopćenjem Nadbiskupije i da je točno da je pozdravio kardinala i tražio audijenciju.

Poučio je i kako mu nije jasno zašto takvo priopćenje dolazi mjesec dana poslije i zbog sličnih detalja dodanih u novinama, ali da je točno da je tražio sastanak i da se nada da su vrata još uvijek otvorena. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene