Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na slobodi bez gorčine

Kao stvoren za film: Životni put generala Gotovine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
General Ante Gotovina Vukovar i Škabrnju posjetit će u idućim danima. Zavjetovao se da će prvu nedjelju na slobodi otići u Mariju Bistricu i pokloniti se Majci Božjoj. To je i učinio.

Životni put generala Gotovine mogao bi biti film. S nepunih 18 je u Legiji stranaca, elitnoj francuskoj postrojbi. 1991. godine vraća se u Hrvatsku i odlazi na bojište. U uspješnim akcijama u kojima je i ranjen brzo napreduje do najviših činova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gotovina u Dubrovniku 'Jača je kuća u kojoj se ne svađa; zajedno ćemo sigurno do cilja' Slika nije dostupna Ispred kuće u Pakoštanima Darežljivi Gotovina novinarima nosio kavu, pršut i sir

>> Kako je kontrola leta pozdravila generale po ulasku u hrvatski zračni prostor!

'Operacija je izvedena uredno, planski, na najvišoj razini, a poslije bitke kaos', upozoravao je Gotovina na one koji su imali nečasne vojničke akcije 1995.godine. 2000. Stjepan Mesić prisilno ga šalje u mirovinu. Godinu poslije iz Haaga stiže optužnica, a general je u bijegu. 2005. mirno i bez odupiranja dočekao je uhićenje u Španjolskoj, a potom i suđenje. Sedam punih godina proveo je u zatvoru.

>> General Ante Gotovina s obitelji na misi u Mariji Bistrici

Na sudu je dokazano da nije kriv te je oslobođen. Domovina ga je potom dočekala kao istinskog heroja, a on poručio: 'Okrenimo se budućnosti!' I sam je to već učinio. Zaplovio je slobodan u novo poglavlje života, čini se, bez gorčine.

'Poslije jednog maratona s toliko prepreka, pravnih i drugih, s kojima sam ja nespretan, može se reći, i sa svojim odvjetničkim timom, izvojevali smo pobjedu koja je zajednička', rekao je Gotovina. A sasvim je jasno da mu je vjera svih ovih godina bila glavni oslonac.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene