Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Kao ministrica pravosuđa učinit ću sve da se ispravi haaška presuda'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nositeljica liste Demokratskog centra i prva na listi te stranke u 5. izbornoj jedinici Vesna Škare-Ožbolt poručila je u Vinkovcima kako će, postane li u novoj Vladi ponovno ministrica pravosuđa, učiniti sve kako bi se ispravila presuda Haaškog suda "vukovarskoj trojci".

Za haašku presudu "vukovarskoj trojci", kako je rekla, dio odgovornosti snosi i Vlada koju "nije odviše zanimalo" suđenje za zločine na Ovčari pred Haaškim sudom.
"Njih su više zanimale privatizacije i provizije", rekla je
predsjednica DC-a Vesna Škare-Ožbolt na završnom predizbornom skupu za 5. izbornu jedinicu u Vinkovcima. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Škare za promjene' I Vesna Škare-Ožbolt je predsjednički kandidat Slika nije dostupna Zbog kandidature za predsjednicu RH I Škare Ožbolt u utrci za Pantovčak

Dodala je kako dolazi vrijeme bitke za sposobnu i uspješnu Hrvatsku, a upravo takvu Hrvatsku, kako je navela, hrvatskim građanima nudi DC.

Na zamjerke iz nekih stranaka kako nije u redu da bude nositeljica liste DC-a u slavonskim izbornim jedinicama jer nema u Slavoniji prebivalište, poručila je kako je bila prvi hrvatski političar koji je još 1995. stupio na područje tada okupirana hrvatskog Podunavlja.

"I Čobankovića i Mlinarića i Štengla vukla sam za rukav da se vrate, ali oni su radije sjedili u Zagrebu i čekali da netko umjesto njih obavi posao", kazala je, poručivši kako se Hrvatska sve vidljivije odmiče od rata, ali se "ratni mentalitet sporo odmiče od nje".

Po njezinim riječima Vukovarsko-srijemska županija uvijek će biti najveća i najjača baza DC-a iz koje će ta stranka i u budućnosti pokretati sve akcije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene