Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Živim život bez nasilja' kampanja je koju su pokrenuli Ministarstvo unutarnjih poslova i Ujedinjeni narodi.


Provodit će se na području svih policijskih uprava do 24. studenog. U osnovnim i srednjim školama stručnjaci će razgovarati s učenicima, nastavnicima i roditeljima. Kampanja se može pratiti i na fejsbuku.  Akcijom se želi senzibilizirati javnost na problem nasilja, ali i potaknuti sve, a posebno žrtve da prijave obiteljsko nasilje.

Vezani članci Iskrica Strčić - 2 Hrvatskoj nedostaje sigurnih kuća, otkad je počela pandemija redovito su popunjene: "Svake godine broj nasilja raste" Nasilje nad ženama i dalje ogroman problem - 5 Htjela prekinuti vezu s 40-godišnjakom, a on ju potom udarao šakama, čupao za kosu, bacio na tlo i prijetio

'Nažalost je policija onaj drugi korak, kada je već tragedija u obitelji, kada se dogodi. Međutim, vrlo često obitelj odašilje signale, traži pomoć, a Obiteljski centar je upravo u tom prvom koraku', rekla je Marija Goatti Matijević iz PU zagrebačke.

'Tijekom cijeloga dana primaju se građani i to bez uputnice. Sve naše usluge su potpuno besplatne i jako je važno svim roditeljima da znaju da su te ustanove dislocirane od Centara za socijalnu skrb i da je njihov anonimnost i diskrecija zagarantirana', poručila je Ljerka Lacković iz Obiteljskog centra Grada Zagreba.