Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kad nema djeda i bake

Kamo s djecom u vrijeme praznika? Evo odgovora!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brojni zaposleni roditelji ovih dana muku muče s pitanjem kako organizirati čuvanje djeteta.

Što je dijete manje, teže ga je zbrinuti u vrijeme praznika. Optimalno rješenje su baka i djed, ali poslužiti bi mogla i vrtićka dežurstva, razne igraonice, tečajevi ili gradske knjižnice. Zagreb nudi najviše mogućnosti, a svejedno je teško snaći se, posebice u manjim sredinama.

Pročitajte i ovo Vrtić u Pločama - 3 Nema čekanja Dok u Zagrebu s time muku muče, u dva su hrvatska grada u vrtiće upisana - sva djeca Ilustracija privremeni rezultati Još jedan veliki grad ima dobru vijest za roditelje: "Sva će djeca biti upisana u vrtić"

No, postoje vrtićka dežurstva. 'Odgajatelji rade normalno kao i u sve druge dane. Znači, djeca ujutro mogu doći i ostati do popodne u vrtiću do kada roditelji imaju potrebu kao i inače, osim u neradne dane jer tada ne radimo', kazala je Miroslava Polonji, psihologinja dječjeg vrtića Savica.

VIDEO Evo kako su liječnici višečlanoj obitelji uljepšali Božić!

Dio dana djeca mogu provesti i u knjižnicama. 'Za cijelo vrijeme otvorenosti knjižnice djeca mogu dolaziti. Naravno, za vrtićku preferiramo da dođu u pratnji roditelja, a školska znaju za kvartovske knjižnice i gdje trebaju doći', kazala je bibliotekarka Milena Ajduković.

Mogu doći i na razne sportske ili pak na edukativne ili umjetničke radionice. U arheološkom muzeju, recimo, sljedeći tjedan mogu naučiti čitati i pisati hijeroglife. No. to su rješenja samo za nekoliko sati. Cjelodnevna treba platiti i do par stotina kuna na dan.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene