Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kakvoća zraka kod pivovare zadovoljavajuća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi rezultati mjerenja kakvoće zraka pokretnog Laboratorija za analitiku i toksikologiju, postavljenog uz Karlovačku pivovaru, "pokazali su da nijedan od šesnaest traženih parametara kvalitete zraka na karlovačkome Dubovcu ne prelazi maksimalnu dopuštenu vrijednost", izjavio je zamjenik voditelja Eko-stožera Karlovačke županije Marinko Maradin.

Kako je očevidom ovlaštenih službi potvrđeno da je ugljikov dioksid, koji nastaje u postupku vrenja u redovitoj proizvodnji piva, iz Pivovare istjecao kroz kanalizaciju oborinskih voda do potoka Grabice, gdje su 23. veljače stradali Zdravko Martinović i njegov pas, Maradin je kazao da je poslijepodne ugljikov dioksid na tome mjestu činio 0,03 posto zraka, što je točno onoliko kolika je njegova prosječna zastupljenost u zraku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odvjetništvo ponovno traži pritvor za rukovodstvo Karlovačke pivovare Slika nije dostupna Petero osumnjičeno za trovanje u Karlovcu

U samoj Pivovari i na ispustu u kanal kamo se ugljikov dioksid probijao iz fermentatora, postavljeni su jučer također mjerači ugljikova dioksida, a Maradin je rekao kako su do sada i te vrijednosti u dopuštenim granicama.

U sljedeća četiri dana pokretni će kombi neprekidno mjeriti 16 parametara zraka na Dubovcu, i to - osim ugljikova dioksida - sumporni dioksid, sumporovodik, ozon, dušične spojeve, benzen i drugo.

Bude li odstupanja od dopuštenih vrijednosti, Eko-stožer će obavijestiti ovlaštene inspekcije, a osim toga postavit će stalnu mjernu stanicu kakvoće zraka, rekao je Maradin.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene