Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kako se Nova proslavila u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Po uzoru na svjetske metropole i u Hrvatskoj su dočeci na otvorenom svake godine sve veseliji i posjećeniji. Slavilo se na trgovima i ulicama Zagreba, Splita, Osijeka, Rijeke, Dubrovnika...

Mnogobrojni Zagrepčani i njihovi gosti Novu 2008. godinu dočekali su na otvorenom, na Trgu bana Jelačića. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Porast od 20 posto Više od četiri tisuće gostiju dočekalo Novu godinu u Dubrovniku Slika nije dostupna Doček na trgovima i ulicama VIDEO: Hrvati dočekali 2011. uz pjesmu i vatromet

>> Obavezno pogledati!
     
Ubrzani pregled novogodišnjih slavlja u cijelome svijetu

>> Pogledajte kako se Nova proslavila u svijetu
      Auckland, Sydney, Hong Kong, Seul, Peking, TaipeiTokio, Moskva, Berlin, Edinburgh, London, New York, Las Vegas, Rio de JaneiroPariz, Ljubljana, Priština, Beograd

Program je na glavnome zagrebačkom trgu počeo oko 20.30 sati, a za dobro raspoloženje pobrinuli su se, među inima, grupa Connect, Jurica Pađen & Aerodrom, orkestar zagrebačkog kazališta 'Komedija' sa solistima te 'Novi fosili' koji su svojim hitovima ispratili staru i dočekali Novu godinu.

Posljednje minute stare godine sa Zagrepčanima je odbrojao i uživao u tradicionalnom vatrometu na početku Nove godine i gradonačelnik Milan Bandić koji je sugrađanima zaželio svako dobro u 2008.

Program je nastavljen u rasplesanom disco-ritmu 'Studia 54', odnosno D.J.-eve Tomu Ricova i Borisa Kovačeka.

>> U Zagrebu, Vukovaru, Bjelovaru, SplituIstri novogodišnja noć protekla uglavnom mirno

Uz veliki videozid na kojem se mogao pratiti cjelokupni program, na Trgu bana Jelačića i ove godine postavljeni su štandovi na kojima su se građani mogli okrijepiti kobasicama, hrenovkama, kuhanim vinom i pivom.

Proslavu su osiguravali policajci i redari, uz dežurna kola hitne medicinske pomoći te vatrogasce.

Doček Nove godine u Zagrebu organizirali su i razni klubovi, te restorani i hoteli. 

Desetak tisuća Splićana novu 2008. godinu prvi put je dočekalo na novoj Rivi. 

Već od 20,30 sati grupa Capuccino počela je zagrijavati pretežito mlade Splićane koji su unatoč dosta jakoj buri i hladnoći Novu godinu dočekali na otvorenom.

U 2008. godinu uvela ih je popularna grupa Colonia, koja je s grupom Magazin uveličala doček Nove godine na splitskoj Rivi.

Točno u ponoć gradonačelnik Splita Ivan Kuret čestitao je sugrađanima okupljenima na Rivi novu 2008. godinu, a zatim je uslijedio spektakularni vatromet.

Grupa zaljubljenika u splitske Bačvice je u ronilačkim odijelima novu godinu dočekala u moru, a točno u ponoć u Fotoklubu Split otvorena je tradicionalna izložba fotografija, ove godine posvećena Jadroliniji.

Najluksuzniji doček nove, 2008. godine organiziran je u hotelu Park, gdje je uz vatromet, birane specijalitete, koktele i šampanjac za veliki broj imućnih splitskih društvenih uglednika pao i snijeg koji je organiziran radi ugođaja.

U hotelu Park je Novu godinu dočekalo i 36 Talijana, dok je u hotelu La Meridian Lav uz Splićane 2008. godinu dočekalo i 200 stranaca, a riječ je uglavnom o invididualnim gostima iz Europe.

Svi splitski restorani bili su puni. Direktor Turističke zajednice Splita Vedran Matošić ističe kako je glavni cilj da Split postane novogodišnje turističko odredište kakav je primjerice, London, Pariz ili New York, ali je osnovni uvjet za to bar pet tisuća kvalitetnih hotelskih kreveta, koje zasad grad nema. 

U organizaciji Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića brojni Osječani su dočekali novu 2008. godinu, a čestitke im je uputila Danijela Lovoković, povjerenica Vlade Republike Hrvatske za Osijek, i župan Krešimir Bubalo. 

Župan Bubalo poželio je Osječanima prije svega zdravlje, ljubav i ostvarenje svih želja te da u novoj godini bude više posla i gospodarski prosperitet.

Osječane su zabavljale osječke glazbene skupine, a Grad i Županija su ih počastili toplim napicima - kuhanim vinom i čajevima.

Prije proslave dočeka Nove godine pozornica je oštećena pod težinom snijega, a dežurne službe su oko 23 sata uspjele osposobiti ozvučenje i improvizirati pozornicu. Početak proslave je trebao biti u 21,30 sati ali je zbog tog događaja odgođen do 23 sata. 

Najmasovniji organizirani doček nove 2008. godine na području Primorsko-goranske županije bio je na Korzu u središtu Rijeke gdje je 2007. svečano ispratilo više tisuća Riječana i njihovih gostiju.

Točno u ponoć je priređen vatromet s lukobrana riječke luke.

Glazbeni dio zabave osigurali su dvojac DJ-a iz Rijeke nazvan Doubledecker, riječka grupa 'Quasarr' te popularni 'Jinxi'. Nakon njih na scenu izlazi za ovu prigodu okupljeni 'Laufer' u izvornoj postavi.

U Opatiji, na ljetnoj pozornici na organiziranom dočeku nastupaju Joso Butorac i grupa 'Vivak' te 'Cocktails band'. Dočeke na otvorenom organiziraju još i u Krku, Rabu, Malome Lošinju i Omišlju.

Nije zabilježeno značajniji incidenti tijekom ovih proslava.

Bučno i veselo Dubrovčani i njihovi gosti ispratili su staru i dočekali novu 2008. godinu, na brojnim otvorenim i zatvorenim prostorima. 

Središnji program je bio na Stradunu, gdje se okupilo nekoliko tisuća ljudi, a zabavljale su ih hrvatske estradne zvijezde Oliver Dragojević, Nina Badrić, te grupa Dalmatino.

Iz gradskog proračuna za program na Stradunu ove godine izdvojeno je oko milijun i dvjesto tisuća kuna.

Veselo je bilo i na Babinu kuku, gdje su okupljene zabavljali Luka Nižetić, Jaques Hoduek, Ivana Kindel i Bosutski bećari, a sve prisutne u novu godinu uveli su valcerom pobjednici Plesa sa zvjezdama Mirjana Žutić i Luka Nižetić.

U tri otvorena hotela na Babinu kuku Novu godinu dočekalo je oko tisuću gostiju iz Portugala, Francuske, Bugarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, a dobru popunjenost bilježe i drugi hoteli koji su upriličili doček, i to Dubrovnik President, Hilton Imperial, te Pucić Palace.

U prostoru Lazareta u Klubu Kanantena, i ove godine organiziran je rave party - Gate 2008. a okupio je DJ-e iz Velike Britanije i Njemačke, koji su zabavljali sve prijatelje elektronske glazbe. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene