Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbrojavanje do Božića

Mnogi bez njega ne mogu zamisliti ovo doba godine: "Cijene se kreću od 10 do 80 eura''

Aktualno Galerija Adventski vijenac - 1 Adventski vijenac - 1 Foto: DNEVNIK.hr Adventski vijenac - 2 Adventski vijenac - 2 Foto: DNEVNIK.hr Adventski vijenac - 3 Adventski vijenac - 3 Foto: DNEVNIK.hr Adventski vijenac - 4 Adventski vijenac - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ilustracija Galerija 1/5 >>
Od petka se počinju odbrojavati dani do Božića, a mnogi to rade uz pomoć adventskih kalendara. Simbol ovog doba je i adventski vijenac, a građani diljem Hrvatske počeli su s kupovinom aranžmana.

Toplina i ljepota Božića može se sažeti u jednom simbolu – adventskom vijencu. Cijene se kreću od 10 eura za jednostavni aranžman do 50 za bogatije ukrašeni pa sve do raskoši od 80 eura. Povijest vijenca veže se za kraj 19. stoljeća i sirotište u Njemačkoj.

"Ondje je pastor Johan za djecu, kako bi im uljepšao ove predbožićne dane, zajedno s njima napravio jedan veliki adventski vijenac. Doduše, ne ovakav kakav mi danas imamo sa zimzelenim granjem, već je bio sklepan od nekakvih dasaka. Adventski vijenac je poput jednog sata koji je malo veći i ne simbolizira sate i minute, nego već dane", objasnio je velečasni Tomislav Hačko reporterki Dnevnika Nove TV Slavici Parlov Horvat.

Pročitajte i ovo Zračenje; ilustracija - 1 Oglasila se i struka Pobuna zbog uređaja: Splićani strahuju zbog zračenja i narušavanja statike zgrade

Pomoć djeci i mladima i današnji je povod za adventski vijenac. Naime, udruga Ozana, koja skrbi o osobama s intelektualnim poteškoćama, je s korisnicima izrađivala aranžmane. Novcem od prodaje ova udruga, koju vode predani entuzijasti, osigurava svoj opstanak.

"Naši korisnici su neizostavni u ovom programu. Oni su u stvari bit ovog događanja i sve što se ovdje događa ima za cilj pomoći našim korisnicima, a oni nas ovdje uveseljavaju, pomažu i vrlo su dobri domaćini", rekla je ravnateljica udruge Svjetlana Jelić.

Više o pripremama za Božić možete pogledati u videoprilogu na vrhu članka.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene