Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin potvrdio je danas kako namjerava podnijeti zahtjev za povlaštenu mirovinu jer smatra da je to zaslužio dugogodišnjim radom i angažmanom u Saboru.


'Nastojat ću to učiniti i ne znam nikoga tko na mome mjestu to ne bi učinio', rekao je Damir Kajin. Istaknuo je da njegova obitelj ni on osobno nisu dobili društveni stan, nemaju dionice i poljoprivredna zemljišta i žive isto kao i 1990. te dijele sudbinu većine hrvatskih građana.

'Mislim da je mirovina nakon jednog saborskog mandata privilegij, ali ako je netko u Saboru proveo 15 ili 20 godina, to više nije privilegij', ustvrdio je Kajin i dodao da saborski zastupnici nisu 'u poziciji' da dobivaju otpremnine.

Zahtjev za umirovljenjem na samo jedan dan podnijeli su HDZ-ovi zastupnici Vladimir Šeks, Ana Lovrin, Ivanka Roksandić, Stjepan Milinković, HDSSB-ov Boro Grubišić, te zastupnici manjina Furio Radin i Deneš Šoja.

S obzirom na najave vladajuće koalicije, kojoj pripada i IDS, da će ukinuti dosadašnje povlaštene mirovine zastupnika, članova vlade i sudaca Ustavnog suda, spomenuti zastupnici sebi su tako osigurali povlaštenu mirovinu iako i dalje obnašaju zastupničku dužnost u sedmom sazivu Sabora. (Hina)
 

Vezani članci Hitna pomoć, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSEL) Apel iz Hitne: "Pacijenti nam priznaju da dolaze jer ne žele čekati svog liječnika. Ima ih koji dođu 60 puta u dvije godine" Tomo Medved (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) Ministar Medved: "Status hrvatskog branitelja ne znači automatski i mirovina"