Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O pripremama za izbore

'Kad bi HDZ došao na vlast, vratilo bi se na ono što je bilo 2011'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripreme za predstojeće parlamentarne izbore i što SDP treba učiniti da mu građani daju ponovnu potporu na izborima bile su tema ovotjedne sjednice Predsjedništva SDP-a, izjavio je u srijedu nakon sjednice član Predsjedništva te stranke i koordinator za 8. izbornu jedinicu Željko Jovanović.

"Treba pokazati građanima da Hrvatska raste i da nema povratka na staro", kazao je Jovanović dodavši kako raste BDP, izvoz, potrošnja, industrijska prizvodnja te standard, a rast će i plaće i mirovine.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin "panika patuljastog diktatora" Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas" Peđa Grbin, predsjednik SDP-a Zbijanje redova Ima li još šokova ovog petka? SDP se okupio na sjednici Predsjedništva

"To je naš program. Sve što smo radili u protekle četiri godine pokazuje rezultate. Upravo na temelju toga tražimo povjerenje za naredne četiri godine, jer je to znak da će Hrvatska živjeti bolje i kvalitetnije", odgovorio je Jovanović upitan koje su glavne točke programa s kojima SDP izlaze pred birače tražeći još jedan mandat.

"Kad bi HDZ došao na vlast, vratilo bi se na ono što je bilo 2011. - carevanje korupcije, nepotizma i ogromni problemi za hrvatske građane", dodao je.

Na pitanje je li na sjednici Predsjedništva bilo govora o IDS-u Jovanović je odgovorio kako je IDS SDP-ov partner u ovoj vlasti te je uvjeren da će biti i dio buduće vlade.

Član Predsjedništva i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić rekao je kako je ova koalicija napravila pomake u Hrvatskoj.

"Umjesto kaosa koji je bio, uredili smo državu, otvorili perspektive ljudima, otvorena su radna mjesta i zaposleni mladi ljudi. Raste nam BDP i svi parametri. To je put koji smo najavljivali i tim putem smo krenuli a građani će odlučiti koji put žele izabrati", kazao je Mrsić.

Za ministra uprave Arsena Bauka sve što je Vlada napravila može se sublimirati u tri stvari koje su ujedno glavni aduti za iduću izbornu utrku - zemlju su izvukli iz recesije, pokrenuto je gospodarstvo i uveden red. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene