Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čestitke u Bruxellesu

Juncker i Schulz čestitali Plenkoviću: "Europski parlament gubi, ali Hrvatska dobiva"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednici Europske komisije i Parlamenta Jean-Claude Juncker i Martin Schulz čestitali su u Andreju Plenkoviću na izboru za hrvatskog premijera.

"Želio bih vam uputiti najtoplije čestitke na imenovanju za premijera u hrvatskom parlamentu", navodi u svoj čestitci Juncker i dodaje da u Plenkoviću vidi čvrstog zagovornika europskih vrijednosti i europske budućnosti Hrvatske.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Nakon izbora Plenković: "Milanović okolo zove ljude, a onda oni zovu mene" Ilustracija Analiza Gabrijele Kišiček Stručnjakinja o govoru Andreja Plenkovića: "To je bilo glumljeno samopouzdanje, to je daleko od trijumfa i proslave"

"Europski parlament je izgubio vrijednog člana, a Hrvatska dobila privrženog Europljanina za premijera. Želim Andreju Plenkoviću uspjeh u radu i veselim se dobroj suradnji s njim", poručio je preko Twittera predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz.

Nešto ranije Plenkoviću su čestitali predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk i predsjednik Europske pučke stranke Joseph Daul. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene