Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sindikati imaju pravo na sve sindikalne akcije koje poduzimaju, izjavio je danas ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, upitan kako tumači najavu sindikata da će pokrenuti referendum o njegovoj smjeni.


'Sinidkati imaju pravo na sve sindikalne akcije koje poduzimaju, a ja nemam potrebu komentirati njihove zahtjeve', rekao je Jovanović novinarima u Hrvatskom saboru. Upitan za komentar smanjenja izdvajanja za njegovo ministarstvo u državnom proračunu za iduću godinu, ministar je kazao kako danas izglasani proračun neće ugroziti ni jedan projekt Ministarstva, od predškolskog odgoja do doktorskih studija.

Vezani članci Policija (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Domino-efekt: Nakon štrajka prosvjetara mnogi bi veće koeficijente, iz sindikata policije poručuju - prihvatit ćemo i dodatke Branimir Mihalinec i Sanja Šprem (Foto: Arhiva/Dalibor Urukalovic/Pixsell) Usuglašen tekst Dodatka Temeljnom kolektivnom ugovoru, potpisivanje u četvrtak

>> Ribić Jovanoviću: 'Vojnik partije treba odstupiti!'

Novinare je zanimao i njegov stav oko HDZ-ovog napuštanja sabornice tijekom rasprave i glasovanja o amandmanima na prijedlog državnog proračun u znak prosvjeda jer, kako tvrde HDZ-ovci, Vlada uopće nije raspravila zastupničke amandmane na proračun. 'Time su pokazali koliko im je važan proračun, a koliko scenski nastup', odgovorio je Jovanović.

Upitan je li Vlada raspravljala o oporbenim amandmanima odgovorio je: 'Danas oporba uopće nije htjela iskoristiti raspravu da bi ukazala na neke bitne probleme, nego su izveli još jedan igrokaz. Od igrokaza se ne živi'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook