Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zahtjev za smjenom

Jovanović: Sindikati imaju pravo na svoje akcije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikati imaju pravo na sve sindikalne akcije koje poduzimaju, izjavio je danas ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, upitan kako tumači najavu sindikata da će pokrenuti referendum o njegovoj smjeni.

'Sinidkati imaju pravo na sve sindikalne akcije koje poduzimaju, a ja nemam potrebu komentirati njihove zahtjeve', rekao je Jovanović novinarima u Hrvatskom saboru. Upitan za komentar smanjenja izdvajanja za njegovo ministarstvo u državnom proračunu za iduću godinu, ministar je kazao kako danas izglasani proračun neće ugroziti ni jedan projekt Ministarstva, od predškolskog odgoja do doktorskih studija.

Pročitajte i ovo Željko Stipić, sindikat Preporod Željko Stipić Sindikat pokreće potpisivanje peticije o koeficijentima: "Ostalo je jako malo vremena kako bi se stvari u postavile kako treba" Radovan Fuchs i Sabina Tandara-Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV - 2 Za Dnevnik Nove TV Hoće li učitelji u štrajk? Ministar odgovara: "Nadam se da nitko neće izaći na ulicu. Imamo trend rasta plaća, trebaju biti zadovoljni"

>> Ribić Jovanoviću: 'Vojnik partije treba odstupiti!'

Novinare je zanimao i njegov stav oko HDZ-ovog napuštanja sabornice tijekom rasprave i glasovanja o amandmanima na prijedlog državnog proračun u znak prosvjeda jer, kako tvrde HDZ-ovci, Vlada uopće nije raspravila zastupničke amandmane na proračun. 'Time su pokazali koliko im je važan proračun, a koliko scenski nastup', odgovorio je Jovanović.

Upitan je li Vlada raspravljala o oporbenim amandmanima odgovorio je: 'Danas oporba uopće nije htjela iskoristiti raspravu da bi ukazala na neke bitne probleme, nego su izveli još jedan igrokaz. Od igrokaza se ne živi'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene