Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozvao vladu da se pobrine za vojne objekte

Josipović: Zbog nedonošenja odluka propada državna imovina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Hrvatske, nakon posjeta Ivancu, obišao je danas bivši vojni objekt na vrhu planine Ivanščice te je pozvao vladu da se pobrine za nj i za slične objekte.

'Ovdje na Ivanščici imamo zoran primjer kako propada državna imovina, propada zbog nedonošenja odluka. Vojska je učinila svoje, ovaj objekt proglasila neperspektivnim i sada je red na vladi da ga održava. Jedna od mogućih namjena, što inače podržavam, je da se nekretnina ovakvog tipa vrati lokalnoj samoupravi jer je velika šteta da tolike godine objekt propada, i čuo sam podatak da bi danas obnova tog objekta koštala dvaput više nego prije par godina. S ovog mjesta apeliram na vladu RH da se pobrine o sudbini ovog i sličnih objekata u Hrvatskoj', rekao je predsjednik Josipović.

Riječ je o bivšemu vojnom kompleksu na Ivanščici koji je tijekom proteklih dvadesetak godina posve devastiran, a grad Ivanec ni nakon prepiske s mjerodavnim državnim tijelima, koja traje od 2003. godine, ne uspijeva doći u posjed objekata kako bi ih uredio radi razvitka planinskog turizma na Ivanščici, rekao je ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić.

Gradonačelnik Zlatara Miroslav Kopjar, na čijem je području taj vojni objekt, rekao je kako se nada da će 'sa susjedima u Ivancu dobro surađivati na razvoju zagorske krasotice Ivanščice'. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna bacio molotovljev koktel Građani osuđuju strašan napad u Ivancu: "Bilo bi dobro da se zaštitari stave ispred centra pa da tome dođe kraj" Sanja Sarnavka - 3 Strava u Ivancu Nastavlja se krvavi niz stradavanja žena: "Nasilnicima se isplati nasilje jer ne dobivaju kazne kakve zaslužuju"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene