Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je predstavnike udruga poljoprivrednika koji su ga upoznali s tijekom pregovora koje su imali s Vladom Republike Hrvatske.


Isto tako, predstavnici Udruga izvijestili su Predsjednika Republike o prosvjedima koje organiziraju širom Hrvatske. Svi sudionici razgovora podržali su istinsku reformu poljoprivrede sukladno pravilima Europske unije te striktno i dosljedno provođenje zakona, uključivši i pravila o potporama. Konstatirano je teško stanje u poljoprivredi, a predstavnici udruga predsjednika Josipovića su izvijestili o brojnim problemima i nepravilnostima u sustavu, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Vezani članci Slika nije dostupna Jeste li se ikada zapitali - tko u Hrvatskoj proizvod hranu? Slika nije dostupna DOBAR POSAO U POŽEGI Od ovoga se super živi, a nitko se do sada time nije bavio

>> Seljaci dijele zaštitne maske, spremni za desant na Zagreb

Josipović je pozvao udruge i Vladu da nastave pregovore i da, uvažavajući stanje u gospodarstvu, nađu rješenje za sadašnje stanje i provedbu reforme, posebno vodeći računa o pravednosti rješenja i položaju najugroženijih seoskih gospodarstava. Udruge poljoprivrednika izvijestit će Predsjednika Republike o razvoju događaja i eventualnom nastavku pregovora s Vladom. (Hina)