Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak sa seljačkim udrugama

Josipović pozvao seljake i Vladu da nastave pregovore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je predstavnike udruga poljoprivrednika koji su ga upoznali s tijekom pregovora koje su imali s Vladom Republike Hrvatske.

Isto tako, predstavnici Udruga izvijestili su Predsjednika Republike o prosvjedima koje organiziraju širom Hrvatske. Svi sudionici razgovora podržali su istinsku reformu poljoprivrede sukladno pravilima Europske unije te striktno i dosljedno provođenje zakona, uključivši i pravila o potporama. Konstatirano je teško stanje u poljoprivredi, a predstavnici udruga predsjednika Josipovića su izvijestili o brojnim problemima i nepravilnostima u sustavu, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Pročitajte i ovo Prosvjed njemačkih seljaka u Berlinu - 5 Veliki prosvjed VIDEO Tisuće traktora stigle u Berlin, sprema se kaos: Zatvoren centar grada Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock) Ne stvara ovisnost Nezavisni hrvatski seljaci za legalizaciju kanabisa: "Od marihuane nitko nije umro!"

>> Seljaci dijele zaštitne maske, spremni za desant na Zagreb

Josipović je pozvao udruge i Vladu da nastave pregovore i da, uvažavajući stanje u gospodarstvu, nađu rješenje za sadašnje stanje i provedbu reforme, posebno vodeći računa o pravednosti rješenja i položaju najugroženijih seoskih gospodarstava. Udruge poljoprivrednika izvijestit će Predsjednika Republike o razvoju događaja i eventualnom nastavku pregovora s Vladom. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene