Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nije bitno o kome je riječ'

Josipović: Istraga protiv Mravka treba ići do kraja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik RH Ivo Josipović izjavio je danas kako očekuje da će se istraga protiv bivšeg direktora HEP-a Ivana Mravka dovesti do kraja, kao i svi drugi predmeti, a da će onda sud presuditi je li Mravak kriv ili nije.

Josipovića su novinari u saboru, gdje je nazočio prijamu u povodu 65. obljetnice pobjede nad fašizmom, zamolili da komentira Mravkovo uhićenje, odnosno nagađanja da je sudjelovao u ilegalnoj preprodaji struje mostarskom 'Aluminiju', uz znanje nekih bivših državnih dužnosnika. 'Hrvatska se opredijelila za borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala, bez obzira gdje je on lociran, u gospodarstvu ili u politici. Očekujem od policije i Državnog odvjetništva da taj, kao i svaki drugi predmet, istraži do kraja, bez obzira o kome je riječ, a sud će presuditi je li kriv', rekao je Josipović.

Pročitajte i ovo Uhićen Darinko Dumbović - 1 Javna nabava Poduzetnik priznao kako su se sređivali poslovi za Dumbovićeva sina Darka: Dobio uvjetnu kaznu Policija istražuje smrt Ukrajinca Nova saznanja Policija o mrtvom Ukrajincu u Slavonskom Brodu: Privedene još tri osobe

Podsjetio je i da hrvatski zakoni, uz neposredne novčane ili kazne zatvora, poznaju i oduzimanje imovinske koristi. 'Uvjeren sam da će presuda reflektirati stvarno, i činjenično i pravno stanje', rekao je Josipović. Komentirajući rokove za provođenje vladinih mjera, Josipović je kazao kako je riječ o opširnom materijalu, s kojim još do kraja nije upoznat. ponovio je, međutim, da reformu reformu treba podržati i provesti. 'Nadam se da su mjere efikasne, da su pravovremene i ono što uvijek ističem, očekujem da budu socijalno pravedne, ali reforme se moraju provesti', rekao je Josipović.

Predsjednik Sabora Luka Bebić nije želio komentirati Mravkovo uhićenje, a i ovoga je puta istaknuo kako se još 1990., kao član ustavne komisije, zalagao za trodiobu vlasti. 'Ostao sam na tome da svak radi svoj posao, bez obzira o kome se radi i kojoj političkoj boji pripada. Za to sam da trodioba funkcionira i u praksi, a ne samo deklarativno, rekao je Bebić. Bivši predsjednik uprave Hrvatske elektroprivrede (HEP) Ivan Mravak odvezen je na ispitivanje u policiju nakon jutrošnje premetačine HEP-ova stana u kojemu živi u Miramarskoj ulici u Zagrebu. Službeno još nije objavljeno što se Mravku stavlja na teret i je li uhićen.

MUP je kratko priopćio da je riječ o istrazi vezanoj uz prodaju električne energije po nerealno niskim cijenama, štetnim za HEP, te je po nalogu USKOK-a počela kriminalistička istraga nad trojicom hrvatskih državljana zbog sumnje da su se udružili radi počinjenja kaznenih djela te zbog zloporabe položaja i ovlasti. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene