Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trilateralni susret

Josipović i Tadić stigli na Jahorinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski i srbijanski predsjednici Ivo Josipović i Boris Tadić doputovali su u četvrtak navečer na Jahorinu kod Sarajeva, gdje će im na neslužbenom trilateralnom susretu domaćini biti članovi predsjedništva Bosne i Hercegovine Željkom Komšić, Bakir Izetbegović i Nebojša Radmanović.

Josipović, Tadić, Komšić, Izetbegović i Radmanović susret počinju zajedničkom večerom, a za petak su najavljeni razgovori o odnosima triju država i pitanjima koje je moguće zajednički rješavati.

Predsjednik Jospović najavio je kako će osobno potaknuti i razgovore o mogućem sklapanju trilateralnog ili bilateralnih ugovora kojima bi se rješio problem paralelniih istraga ratnih zločina.

Prema zamisli hrvatskog predsjednika, to bi pitanje trebalo urediti tako da se počiniteljima sudi u zemlji u kojoj imaju prebivalište.

Okupljanje šefova država Hrvatske, Srbije i BiH prate jake sigurnosne mjere, pa je cijela pristupna cesta skijaškom centru na Jahorini pod stalnim policijskim nadzorom kao i luksuzni hotel 'Termag' u kojemu se odvijaju razgovori i koje će, kako je najavljeno, pratiti jake nježne oborine i niske temperature. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Trebamo jedni druge' Milanović o mogućem kaosu na granici s BiH: Bit ćemo strpljivi i riješit ćemo to Slika nije dostupna Blokada i kaos Građani BiH od 1. srpnja neće moći ulaziti u Hrvatsku?!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene