Premijerka Jadranka Kosor na izvenrednoj pressici predstavila je novog člana HDZ-a, Tomislava Karamarka.


'Ovo nije izvanredna konferencija za medije, ovo je normalna konferencija u svrhu primanja Tomislava Karamarka u HDZ', rekla je premijerka Jadranka Kosor na početku izvanredne pressice.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Koalicija Uspješna Hrvatska očekuje 5 do 10 mandata' Slika nije dostupna Josipović predsjednici: 'Zašto nemate stav i vanjsku politiku?'

Na konferenciji za novinare je osobno bio i Tomislav Karamarko koji je pokazao člansku iskaznicu s brojem preko milijun.

'Bilo je pritisaka da ga se smijeni, no Karamarko je pokazao kako je dobar tandem s premijerkom. 'Nitko i ništa nas neće prestrašiti', rekla je Kosor komentirajući navode o crnim fondovima. Kosor je rekla kako se vrši veliki pritisak na HDZ, no da oni neće odustati u borbi protiv korupcije. 'Oni koji su uzeli moraju stati pred lice pravde', rekla je Kosor.

Kosor: Dođite u subotu na skupštinu HDZ-a, bit će veličanstveno

Novinarima se obratio i ministar Karamarko. 'Danas sam obnovio svoje članstvo. Imao sam zeleno svjetlo i poticaj da upregnemo MUP u jedno tijelo za borbu protiv korupcije, kao nezavisni ministar', rekao je Karamarko. 'HDZ je stranka koja prolazi katarzu i čišćenje, pogledajte kako drugi reagiraju', dodao je.

'Želim uložiti energiju u konsolidaciju redova HDZ-a i rad ove Vlade', rekao je Karamarko kao novopečeni član HDZ-a.

Premijerka Kosor rekla da traži 'ravnopravan ulazak u predizbornu utrku od medija pa neka pobijedi najbolji'. 'Sve ovo što se događa je uvod u skupštinu HDZ-a u subotu, da u stranci vlada kaos. Poručujem svim članovima,dođite, bit će veličanstveno', rekla je Kosor.

Kosor: Dođite u moj stan prebrojati tepihe

Nakon službenog dijela pressice Kosor je, nakon pitanja novinara, pozvala javnost da uđe u njen stan kako bi provjerili stanje s njezinom imovinom. 'Ničim se nikada nisam okoristila, možete pogledati moju imovinu, ako želite možemo otvoriti sve što imam', rekla je Kosor.

'Možete doći u moj stan, popisati svu moju imovinu, slike, tepihe, što god hoćete, i usporediti s plaćama koje sam dobivala od 1995. kad sam ušla u politiku do danas. Usporedite pa ćete vidjeti je li to plod moga rada ili nečega drugog', rekla je Kosor.