Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pravda spora, ali dostižna'

Josipović: Dobro da je Australija uhitila Vasiljkovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović pozdravio je današnje uhićenje osumnjičenika za ratni zločin Dragana Vasiljkovića u Australiji kazavši kako je dobro da su ga australske vlasti uhitile te dodao da je sada sve stvar pravosuđa.

'Pravda može biti spora, ali dostižna', kazao je Josipović novinarima u svome Uredu upitan za komentar uhićenja Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan. Mislim da je dobro da je Australija poduzela ono što je i za očekivati, da se osobu osumnjičenu za ratne zločine uhiti i preda državi koja traži takvog osumnjičenika. A naravno, sve ostalo je na sudu', rekao je hrvatski predsjednik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Apel Srbima Dragana Vasiljkovića Kapetan Dragan: Srbijo, pomozi mi barem kao što si pomogla Purdi Slika nije dostupna Zbog nove žalbe Kapetan Dragan ostaje u Australiji do 2012. godine?

Hrvatska je zahtjev za Vasiljkovićevim izručenjem Australiji uputila još 2006., a sumnjiči ga se za ratne zločine nad zarobljenim hrvatskim vojnicima i policajcima u Kninu i Bruškoj u veljači 1993., te za ratni zločin protiv civila. Predsjednik Josipović je na upit novinara kazao je kako će suđenje Vasiljkoviću 'apsolutno' biti pravedno. Vasiljković se, naime, od izručenja Hrvatskoj branio tvrdnjom da neće imati pošteno suđenje.

'Mislim da svatko danas u Hrvatskoj može očekivati pravedno i fer suđenje. Kao i u svakom pravnom poretku mi imamo i pravne lijekove i mehanizme nadzora nad kvalitetom suđenja', rekao je Josipović. Kazao je pritom kako je uvjerenja da su događaji vezani uz suđenja za ratni zločin bili jedan od motora reformi u pravosuđu. 'Ja vjerujem da je upravo ono što se događalo na planu suđenja za ratne zločine, taj razvoj koji se dogodio od jednog vremena kada ta suđenja nisu bila najkvalitetnija, pa do sada, zapravo bio jedan od motora i reformi u pravosuđu', istaknuo je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene