Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UBIUDR nagradio Dedakovića

Jastrebu priznanje 'Junak hrvatskog Domovinskog rata'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) u suradnji s drugim udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, dodijelit će priznanje 'Junak hrvatskog Domovinskog rata' Mili Dedakoviću Jastrebu, ratnom zapovjedniku obrane Vukovara, jednom od najzaslužnijih hrvatskih ratnika koji su 1991. stvarali hrvatsku državu.

Kad već ni jedna dosadašnja hrvatska vlada i Sabor ne mogu ili ne žele službeno proglasiti junake hrvatskog Domovinskog rata, Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke i udruge proizašle iz Domovinskog rata ističu da i na ovaj način povodom sutrašnjeg Dana neovisnosti Hrvatske, žele skrenuti pozornost na neke od junaka kao što je Mile Dedaković Jastreb te će mu priznanje 'Junak hrvatskog Domovinskog rata' uručiti tijekom studenoga.
Dosada su priznanje dodijelili dr. Franji Tuđmanu (posthumno), generalu Blagi Zadri (posthumno), ratnoj bolnici Vukovar na čelu s dr. Vesnom Bosanac i dr. Jurjom Njavrom, Kati Šoljić, majci koja je izgubila četiri sina, te generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Vukovara - 2 Predsjednik odao počast Obilježen Dan hrvatskih branitelja u Vukovaru: "To je primjer žrtve i patnje, ali i njihovog herojstva i zajedništva" Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati

Potrebno je odati dužno poštovanje, nije dovoljno samo reći hvala

Ističu da je Mile Dedaković Jastreb kao zapovjednik na prvoj crti obrane, bio spreman dati i život za hrvatsku domovinu. Svojim ratnim znanjem i umijećem, zajedno sa suradnicima poput Blage Zadra, Branka Borkovića i oko 1500 branitelja iz cijele Hrvatske, u nekoliko presudnih mjeseci za obranu Hrvatske uspješno je zaustavljao jake postrojbe JNA koja je sve do 20. studenoga 1991. razarala Vukovar i cijelu tamošnju regiju. UBIUDR naglašava kako je im je neshvatljivo da Mile Dedaković Jastreb, kao prvi službeni zapovjednik obrane Vukovara, do danas nije dobio čin generala, iako taj čin imaju i oni koji nikada nisu bili u borbenim postrojbama. Smatraju da 20 godina nakon bitke za Vukovar svim tim ljudima, a poglavito onima koji su bili na čelu ratnih postrojbi u najtežim bitkama, kao što je bio Mile Dedaković nije dovoljno svake godine reći tek 'hvala', već im se treba i mora odati dužno poštovanje. (HINA)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene