Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak na novinarska pitanja nakon današnje sjednice Središnjeg odbora HDZ-a izjavio je kako se nada da će se oporba dogovoriti o potpredsjedničkim mjestima u Hrvatskome saboru te joj preporučio da to i učini.


Klub zastupnika HDZ-a u Hrvatskome saboru će uoči sjednice odlučiti kojeg će oporbenog kandidata poduprijeti za mjesto potpredsjednika Hrvatskoga sabora, odgovorio je Jarnjak na novinarski upit. 

Vezani članci Slika nije dostupna Najveći misteriji: 5 mjesta na koja nikada ne biste trebali otići Slika nije dostupna Pet gradova za koje nikad ne biste ni pomislili kako su se nekad zvali

Dodao je da se HDZ ne želi nadglasavati, "ali sigurno ne ćemo niti propustiti da se to odugovlači unedogled".

"Toplo se nadamo da će se oporba dogovoriti i to im preporučujemo", rekao je Jarnjak.

Središnji odbor HDZ-a na današnjoj je sjednici analizirao rezultate parlamentarnih izbora i utvrdio aktivnosti koje stranku očekuju pred unutarstranačke i lokalne izbore.

Jednoglasno su prihvaćeni rezultati parlamentarnih izbora te poduprt nastavak aktivnosti u vezi s unutarstranačkim i lokalnim izborima, izvijestio je Jarnjak. Jedan od ciljeva stranke bit će na sljedećim izborima podignuti izborni rezultat za osam do devet posto, rekao je.

"Ne težimo tomu zato što bježimo od koalicije, nego stvaramo podlogu i infrastrukturu u stranci da na sljedećim izborima osvojimo još više mandata", rekao je.

Na novinarski upit je li se raspravljalo i o tome da bi predsjednik stranke Ivo Sanader mogao imati protukandidata na unutarstranačkim izborima, Jarnjak je odgovorio niječno, rekavši kako su stranci sada izbori od temeljnih ogranaka, općinskih i gradskih organizacija, pa do županijskih. "A za sabor HDZ-a ćemo početi razgovarati nakon 15. travnja", dodao je.

Na sjednici se nije raspravljalo ni o članovima saborskih odbora, odgovorio je Jarnjak na upit, objasnivši kako o tome odlučuju Predsjedništvo stranke i Klub zastupnika HDZ-a. "A to kod nas ne bu nikakav problem", dodao je.

Na upit o troškovima HDZ-a za parlamentarne izbore, glavni tajnik HDZ-a rekao je kako će stranka 28. veljače na internetu objaviti završni račun za 2007.

Jarnjak je novinarima predstavio brojčane pokazatelje HDZ-ova izbornog rezultata.

Od 556 jedinica lokalne samouprave HDZ je pobijedio u 54 grada i 198 općina, a najbolji je rezultat u Kijevu u Šibensko-kninskoj županiji s 86,42 posto glasova.