Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

'Prevladanje krize, put prema Europskoj uniji'

Jandroković sutra u Beogradu na Forumu Srbija-EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sutra će sudjelovati na Forumu Srbija-EU.

Na forumu pod nazivom 'Prevladanje krize, put prema Europskoj uniji', koji će se održati sutra u Beogradu, uz predviđeno sudjelovanje predsjednika Europskog vijeća Hermana Van Rompuya, okupit će se brojni  visoki dužnosnici iz Republike Srbije, Europske unije i zemalja jugoistočne Europe koje su obuhvaćene eurointegracijskim procesima, te predstavnici akademske zajednice, civilnog društva i gospodarskog sektora.

U okviru plenarne sjednice o poukama i iskustvima proširenja Europske unije, ministar Jandroković izvijestit će nazočne sudionike o iskustvima Republike Hrvatske u procesu njezina pridruživanja Europskoj uniji.

Tijekom Foruma ministar Jandroković održat će i nekoliko bilateralnih sastanaka s ministrima vanjskih poslova država jugoistočne Europe i drugim sudionicima Foruma, s kojima će razgovarati o predstojećim aktivnostima na putu Republike Hrvatske prema punopravnom članstvu u Europskoj uniji.

Osnovne teme Foruma bit će vezane uz pitanja proširenja Europske unije, stvaranje ekonomije znanja, održivi razvoj, socijalnu inkluziju i borbu protiv organiziranog kriminala, korupcije te ilegalnih migracija, stoji u priopćenju. (Hina)

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene