Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr)
Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković komentirao je status predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović na Facebooku, nakon što je premijer poručio da zajedničke sjednice Vlade s temom demografije neće biti. Jandroković je u komentaru bio oštar.


Jandroković je istaknuo kako između premijera i Predsjednice ne smije biti tenzija, no nakon toga je rekao i što doista misli o potezu Kolinde Grabar-Kitarović.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović Politička senzacija: Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović u zajedničkoj misiji promoviranja Hrvatske u svijetu Policajci, ilustracija MUP se oglasio o slučaju Njonjo - Pajser: Objasnili protokol postupanja sa štićenim osobama

"Ne mogu shvatiti Predsjedničin potez. Imali smo sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost i u isto vrijeme otišao je predsjednički zahtjev za sjednicom, poštom, a da to nije bilo priopćeno. Ne znam koliko je to ozbiljno, demografija je ozbiljan problem, takvoj temi treba pristupiti ozbiljno. Slanje dopisa bez priloženih materijala, bez objašnjenja što sadrže mjere, taj pristup nije ozbiljan', rekao je Jandroković.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković u utorak je i javno putem medija odbio prijedlog predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Predsjednica mu je putem Facebooka i odgovorila u međuvremenu.

"Žao mi je što premijer nije prihvatio moju ispruženu ruku za suradnju i prepoznao ozbiljnost situacije u državi zbog dramatičnih razmjera demografske katastrofe koja nas je zadesila. Kad se tome pridoda 325.000 blokiranih građana, onda svatko kome je stalo do budućnosti hrvatske države mora biti svjestan da samo zajedništvom i nacionalnim konsenzusom možemo prevladati ovu iznimno ozbiljnu krizu. Pozivam Vladu i oporbu da iznađemo snage i mudrosti, ostavimo po strani osobne taštine i postignemo nacionalni dogovor o opstanku hrvatske države i nacije", poručila je Grabar-Kitarović premijeru.