Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Nije bilo konkretnih mjera''

Premijer odgovorio Predsjednici: "Neće biti zajedničke sjednice Vlade''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković izjavio je kako neće sazvati zajedničku sjenicu Vlade s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović kako bi razgovarali o demografskim mjerama.

Nakon što je Predsjednica premijeru predložila održavanje zajedničke sjednice Vlade, on je odgovorio da sjednice neće biti.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 7 Oglasio se na društvenim mrežama Milanović se ponovo obrušio na Ustavni sud: "Kolinda Grabar-Kitarović? Tumarala je po HDZ-ovim dernecima" Sandra Benčić Priuštivi najam Hrvati odgađaju zasnivanje obitelji jer nemaju gdje živjeti: Evo kako će to riješiti oporbenjaci ako dođu na vlast

"Neće biti zajedničke sjednice Vlade na ovu temu. Predsjednica je poslala dopis s inicijativom, nije bilo konkretnih mjera o kojima je izvijestila javnost. Vlada je poduzela niz mjera, idemo 1.7 s novom mjerom... Ima osam do devet mjera koje su već poduzete, a još jednom pozivam i predsjednicu i sve druge koji žele dati ideje, Vlada ima ovlasti donositi odluke ovog karaktera i vrlo rado ćemo saslušati sve ideje. Tu je i Vijeće za demografsku revitalizaciju...", rekao je premijer o mogućnosti da sazove sjednicu Vlade koju je predsjednica spominjala u nekoliko navrata.

O današnjim porukama predsjednice iz Italije, kako i ova Vlada, kao i prethodne, provodi samo parcijalne mjere, kaže: "Upravo sam ih pobrojao. Kad ih stavite na kup, vidjet ćete jesu li parcijalne ili imaju nit vodilju kako bismo riješili problem. Svjesni smo problema. Imamo 100 rođenja dnevno i 150 sprovoda. To su problemi zemalja naše veličine uvjetovani nizom demografskim i gospodarskih promjena u društvu."

Govoreći o tome što misli da je predsjednica htjela postići zajedničkom sjednicom Vlade, Plenković je rekao: "Ona temu demografije već duže vrijeme drži u fokusu i ja to pozdravljam."

Podsjetimo, Grabar-Kitarović u ponedjeljak je premijeru predložila održavanje zajedničke sjednice Vlade na kojoj bi se razgovaralo o demografskim kretanjima, problematici blokiranih i njezinim prijedlozima za rješavanje tih problema. Predložila je i termine za održavanje takve sjednice vlade - i to 11. ili 12. lipnja, odnosno 18., 19. ili 20. lipnja 2018.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene