Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rasprava o smeću

'Jakuševac je opasna bomba u Zagrebu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine su prihvatili izmjene i dopune gradskoga prostornog plana po kojim bi se do kraja 2018. produžilo odlaganje smeća na odlagalištu u Prudincu u Jakuševcu.

Pročelnik gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Davor Jelavić rekao je kako su ciljevi i programska polazišta cjelovita sustava gospodarenja otpadom određeni planom gospodarenja otpadom u gradu Zagrebu do 2015., za koji je potrebno dovršiti postupak strateške procjene utjecaja na okoliš.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Centar Resnik Tomašević najavio raskid važnog ugovora: "Ovo je strateški najbitnije zemljište na teritoriju grada Zagreba" Radnici Čistoće - 2 A što čini Grad? Još jedan radnik koji je stradao na Jakuševcu javio se Dnevniku Nove TV: ''Noću se često budim i prilikom zvukova se trznem. Strah me za kolege''

>> Na odlagalištu otpada Jakuševac otvorena biokompostana

Naveo je kako predloženo produljenje roka odlagališta otpada na Jakuševcu osigurava osnovne tehničke uvjete za odlaganje otpada dok se ne donese i ne provede plan gospodarenja otpadom. Tijekom rasprave Margareta Mađerić (HDZ) upozorila je kako ne postoji dugogodišnji plan gospodarenja otpadom niti Zagreb ima razvijenu strategiju odlaganja otpada. Smatra kako hitno treba izraditi studiju na koji će se način riješiti to pitanje. 'Jakuševac je opasna bomba u Zagrebu', rekla je.

Zastupnici su prihvatili i program održavanja komunalne infrastrukture na području grada Zagreba za ovu godinu, a pročelnik Jelavić kazao je kako se planiran novac za njegovo financiranje od 631,3 milijuna kuna umanjuju za pokriće manjka iz 2009. od 81,884 milijuna kuna. Stoga će se za financiranje komunalnih djelatnosti osigurati 539,4 milijuna kuna. Mađerić se upitala hoće li biti dosta novca da Zagreb bude čist te hoće li biti dosta novca za čišćenje snijega jer se očekuje oštra zima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene