Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine su prihvatili izmjene i dopune gradskoga prostornog plana po kojim bi se do kraja 2018. produžilo odlaganje smeća na odlagalištu u Prudincu u Jakuševcu.


Pročelnik gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Davor Jelavić rekao je kako su ciljevi i programska polazišta cjelovita sustava gospodarenja otpadom određeni planom gospodarenja otpadom u gradu Zagrebu do 2015., za koji je potrebno dovršiti postupak strateške procjene utjecaja na okoliš.

Vezani članci Slika nije dostupna Na odlagalištu otpada Jakuševac otvorena biokompostana Slika nije dostupna Jakuševac: Na teren izašle mjerodavne institucije

>> Na odlagalištu otpada Jakuševac otvorena biokompostana

Naveo je kako predloženo produljenje roka odlagališta otpada na Jakuševcu osigurava osnovne tehničke uvjete za odlaganje otpada dok se ne donese i ne provede plan gospodarenja otpadom. Tijekom rasprave Margareta Mađerić (HDZ) upozorila je kako ne postoji dugogodišnji plan gospodarenja otpadom niti Zagreb ima razvijenu strategiju odlaganja otpada. Smatra kako hitno treba izraditi studiju na koji će se način riješiti to pitanje. 'Jakuševac je opasna bomba u Zagrebu', rekla je.

Zastupnici su prihvatili i program održavanja komunalne infrastrukture na području grada Zagreba za ovu godinu, a pročelnik Jelavić kazao je kako se planiran novac za njegovo financiranje od 631,3 milijuna kuna umanjuju za pokriće manjka iz 2009. od 81,884 milijuna kuna. Stoga će se za financiranje komunalnih djelatnosti osigurati 539,4 milijuna kuna. Mađerić se upitala hoće li biti dosta novca da Zagreb bude čist te hoće li biti dosta novca za čišćenje snijega jer se očekuje oštra zima. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju