Obavijesti Video Pretražite Navigacija
gužve na cestama

HAK upozorava vozače: Zbog jakih pljuskova moguće je da su veće količine vode na cesti. Postoji opasnost i od odrona

Na cestama su velike gužve zbog smjene turista, a u Gorskom kotaru stanje pogoršava jaka kiša i tuča.

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski u Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zbog povremeno jakih pljuskova kiše moguće je naići na veću količinu vode koja se zadržava na kolniku. Mogući su odroni, objavio je HAK u 21:26.

U tunelima Čardak i Lučice u smjeru Rijeke zbog bujica vode u subotu prijepodne vozilo se jednim trakom, a na ulazu u tunel Čardak kolona je bila oko jedan kilometar, objavio je HAK. 

Neki su vozači i ovoga puta odlučili zaštititi automobil od tuče zaustavljanjem u tunelima i ispod nadvožnjaka, što je inače najstrože zabranjeno. 

HAK je pozvao vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te u uvjetima smanjene vidljivosti voze s uključenim dnevnim ili kratkim svjetlima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna drama u splitu VIDEO Hitna pomoć zapela u prometnom kolapsu, situaciju spasila mlada žena: "Ovo je nevjerojatno, život je nekome u pitanju"

Zbog smjene turista gužva je i na ostalim prometnicama. Na ulazu u Zagreb kod Lučkog većinu dana bila je kolona od jednog kilometra, a u večernjim satima nema dužih čekanja. 

Na autocesti A2 kod naplatnih postaja Zaprešić u smjeru Krapine vozi se otežano, zbog prometne nesreće.

 A zbog nesreće je prekinut promet na DC210 na dionici Virje-Molve.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene