Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiglo pogoršanje

Upaljen crveni alarm: Kiša pada posvuda, a negdje će biti i obilna, moguće oluje i poplave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U noći na srijedu stiglo nam je još oborina koje bi mogle donijeti i probleme s poplavama jer će kiša u nekim područjima biti jaka i obilna. Najveće količine očekuju se rano ujutro, i to u Posavini i gorskim područjima, ali kiše će biti posvuda u zemlji, a često i u obliku grmljavinskih pljuskova.

Za Podvelebitski kanal izdan je crveni alarm, koji predstavlja visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Razlog kišovitu i oblačnu vremenu jest ciklona na jugu Italije koja od jučer stoji praktički na istom mjestu.

Jutro je u cijeloj zemlji kišovito, ali probleme će donijeti i bura te jak sjeverni vjetar u unutrašnjosti. Najjača i najobilnija kiša padat će u gorskoj Hrvatskoj i u Posavini, a na istoku i jugu zemlje bit će i obilnih grmljavinskih pljuskova. Posvuda osim na krajnjem jugu bit će jako vjetrovito - bura će na sjevernom i srednjem Jadranu imati olujne, podno Velebita orkanske udare, a jak i vrlo jak bit će sjeverac i sjeveroistočnjak u unutrašnjosti.

Poslijepodne se sve polako smiruje - prestat će jaka kiša, na zapadu će se početi i razvedravati, a kasnije poslijepodne i vjetar će oslabjeti na umjeren. Temperatura će biti između 19 i 22 stupnja.

Smirivanje i razvedravanje u drugom dijelu dana može očekivati samo zapadni dio Slavonije - u ostalim područjima veći dio dana bit će oblačan i kišovit

Oblačno uz slabu kišu ostat će i u gorskom dijelu, jedino krajem dana kidanje naoblake moguće je u Gorskom kotaru. Na Jadranu poslijepodne bez kiše, ali probleme će stvarati jaka i olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima, koja će se navečer proširiti na cijeli Jadran.

Na jugu i poslijepodne može biti kakvog pljuska, ali bit će i dosta sunčanog vremena. U njemu se neće baš moći uživati zbog jake i olujne bure koja će navečer još pojačati.

Čeka nas pauza 

Sljedećih dana čeka nas pauza od kiše, ali bit će malo manje toplo - osobito u noći i ujutro. Dnevna je temperatura u porastu, pa ćemo krajem tjedna opet imati 25 stupnjeva.

Jaka i olujna bura puhat će još u četvrtak , a onda oslabjeti i okrenuti na jugozapadnjak. Ovdje se temperatura neće previše mijenjati - ostaje toplo i uglavnom sunčano.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene