Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na Biokovu je noćas palo 20-ak centimetara snijega, temperatura se jutros spustila devet stupnjeva ispod ništice, a zbog vrlo jake bure, od 11 sati prekinut je trajektni promet s Bračom.


Zbog bure na Makarskom primorju, koja puše brzinom od sedamdeset kilometara na sat, a na udare i više od sto kilometara na sat, te zbog jakoga vjetra u Bračkom kanalu, od 11 sati prekinut je trajektni promet između Sumartina na otoku Braču i Makarske. Trajekt Lošinjanka ostao je na vezu u Sumartinu, izvijestio je Gradski centar Osejava iz Makarske.

Vezani članci Domagoj Mikić na Zavižanu - 1 I na debelim minusima HGSS-ovci imaju posla: "Ljudi često steknu krivi dojam" Sniježna mećava u prometu - 1 Bura na moru i snijeg na kopnu stvaraju velike probleme u prometu: ''Preporuka je da svi koji mogu odgode putovanje''

Snijeg koji je noćas padao na Biokovu spustio se sasvim nisko i na primorski dio te planine. Na najvišem vrhu Svetom Juri, kaže tehničar na televizijskom odašiljaču, palo je 20-ak centimetara snijega, a temperatura se jutros spustila devet stupnjeva ispod ništice.

Zbog sinoćnjega jakoga grmljavinskog nevremena, odašiljač na Biokovu je bez električne energije, ali se uz pomoć agregata radijski i televizijski program normalno emitira.

Radnici HEP-a popravljaju mnoge kvarove na električnim vodovima i postrojenjima nastale zbog nevremena, doznaje se od Gradskog centra Osejave.