Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jadranka Reihl-Kir odgovara na Kramarićeve optužbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jadranka Reihl-Kir, supruga bivšeg načelnika osječke policije Josipa Reihl-Kira, ubijenoga 1. srpnja 1991., ocijenila je danas netočnim navode zamjenika predsjednice HSLS-a Zlatka Kramarića s jučerašnje konferencije za novinare u Osijeku.

Kramarić je jučer zlonamjernim i tendencioznim ocijenio izjave Jadranke Reihl-Kir kako na dan ubojstva njezina supruga nije bio na sastancima s tadašnjim ministrima Josipom Boljkovcem i Martinom Špegeljom u Zagrebu, rekavši kako je toga dana bio u Zagrebu, ali da do tih sastanaka nije došlo iz opravdanih razloga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uručena članovima obitelji Sarajevo: Nagrada za građansku hrabrost Josipu Reihl Kiru Slika nije dostupna Slučaj ubojstva Josipa Reihl Kira ponovno na Vrhovnom sudu

U pisanoj izjavi za javnost Jadranka Reihl-Kir napominje kako  nije rekla da Kramarić na dan ubojstva njezina supruga nije bio u Zagrebu, već da toga dana nije bio s tadašnjim ministrima obrane i unutarnjih poslova Martinom Špegeljom i Josipom Boljkovcem.

"Kramarić je do sada više puta tvrdio da se u Zagrebu 1. srpnja 1991. sastao s ministrima Boljkovcem i Špegeljom, ali takvog sastanka toga dana nije bilo", ističe Jadranka Reihl-Kir te tvrdi kako su obojica ministara opovrgnula da su toga dana bili s Kramarićem.

"Sada i on to priznaje, pa onda ne znam po čemu su moje izjave zlonamjerne i tendenciozne. Za razliku od njegovih, moje su izjave istinite", tvrdi Reihl-Kir.

Kramarić je ustvrdio da je s tadašnjim predsjednikom osječkog Izvršnog vijeća Srećkom Lovrinčevićem toga dana bio u u Zagrebu, u Ministarstvu unutarnjih poslova, ali da se s Boljkovcem nisu sastali jer je toga trenutka bio izvan zgrade. Nakon toga, kako tvrdi, otišli su u Hrvatski sabor, gdje je tada bilo sjedište Ministarstva obrane, ali su u kabinetu tadašnjeg potpredsjednika Sabora Vladimira Šeksa čuli što se dogodilo i hitno se vratili u Osijek.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene