Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ostaviti državu u najtežem trenutku, a onda najaviti povratak kada počne raščišćavanje nagomilanih problema stanovnicima Hrvatske posve je neprihvatljivo. Ogorčeni na postupke bivšeg predsjednika Vlade, ne žele njegov povratak u politiku.


Gotovo deset godina vlasti Ive Sanadera ili tek šest mjeseci Jadranke Kosor? Građani čini se nemaju dvojbi. 'Jadranka Kosor, kakav Ivo Sanader. On je izdajica! Pobiga je onda kad je bilo najgore', kažu u Šibeniku. 'Svakako prije Jadranka Kosor nego Ivo Sanader', izjasnili su se Zagrepčani. Ni posljednje ankete, one iz prosinca, nisu išle u prilog Sanaderu. Čak 80 posto građana tada nije odobravalo Sanaderov mogući povratak.

Vezani članci Marko Grubnić, Nives Celzijus, Maja Šuput i Indira Levak ANKETA: Pljušte pohvale za izdanja Maje, Nives i Indire, stvarno je teško reći koja je bila ljepša! Dućan s odjećom/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Provedena je anketa o novoj regulaciji rada nedjeljom: Gotovo dvije trećine građana misli da bi tu odluku trebalo uvesti

>> Sanader izbrisan iz članstva HDZ-a!

'To je ludost, nije mogla biti luđa! To bi samo luđak mogo napravit što se on sada vratio', smatraju u Dubrovniku. Početkom 2009. o tadašnjem premijeru Sanaderu pozitivno mišljenje imalo je tridesetak posto građana. U srpnju, kada je iznenada dao ostavku, ta potpora pala je na 29 posto. Premijerka postaje Jadranka Kosor koja ubrzo dobiva sve veće povjerenje građana. Tako je krajem godine pozitivno o njoj mislilo 49 posto građana.

'Sad ovo što radi je dobro. To su radikalni koraci koje možda niti jedan muškarac se ne bi usudio napraviti. Ipak je žena uzela sve u svoje ruke', smatraju građani Zagreba. 'Mislim da se Jadranka Kosor ipak borila se kako je mogla i koliko je mogla u ovoj situaciji', izjasnili su se u Vukovaru. U posljednjoj anketi iz prosinca građani su rekli i što bi trebala napraviti Jadranka Kosor ako se obistine najave o Sanaderovom povratku. 64 posto njih smatralo je da se njegov povratak treba spriječiti.