Fabris Peruško, izvanredni povjerenik za Agrokor, poručio je kako bi se tekst nagodbe sljedeći tjedan trebao naći pred vjerovnicima, a sredinom lipnja i na sudu.

Galerija


Izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško daje izjavu za javnost vezano za tijek procesa postizanja nagodbe. Uz njega medijima su se obratili i predstavnici VTB-a, Knightheada i Sberbanka.

Vezani članci Ivica Todorić Todorić najavio kaznenu prijavu protiv ministra Marića i Tonćija Korunića: "Ovo je čisti dokazani kriminal nevjerojatnih razmjera" Premijer Andrej Plenković i Maksim Poletajev (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Maksim Poletajev: "Igra je gotova, imamo novu kompaniju i novi život"

"Predstavnici Vjerovničkog vijeća rade na dovršetku teksta nagodbe koji planiramo objaviti vjerovnicima tijekom sljedećeg tjedna", kazao je Peruško.

Andrew Shannahan iz fonda Knighthead kazao je kako će kreditori Agrokora postati njegovi vlasnici nakon završetka procesa.

Vidaković: "Kriza je iza nas"

Prokuristica Kraša Marica Vidaković rekla je kako je "kriza iza nas".

"Sve ono što treba imati uredan poslovni svijet danas imamo u Agrokoru. U samom smo finišu i proces je relativno dobro završio. Molim sve one koji mogu pomoći da vjerovnicima omoguće da ostvarimo svoje interese", kazala je Vidaković.

Povjerenik Peruško kazao je kako su osporavanja tražbina trenutačno veliki problem koji usporava proces postizanja nagodbe.

"Cijelom procesu ne pomaže psihoza koja se stvara u javnosti. To usporava sami tijek procesa. Što se tiče samog procesa – veliki su problem osporavanja tražbina. Stvara se mišljenje da je nepostojanje stalnog vjerovničkog vijeća problem, što nije točno jer zakon omogućava da nagodbu donesemo uz privremeno vjerovničko vijeće", kazao je Peruško i dodao da svi vjerovnici imaju svoje predstavnike u vijeću.

"Nagodba na sudu sredinom lipnja"

Kazao je kako bi nagodba na sud mogla doći sredinom lipnja.

Upitana hoće li odlazak Dalić utjecati na nagodbu, Marica Vidaković kazala je kako ona dijeli politički i poslovni aspekt te da je ono što se događa na političkoj sceni totalno neprihvatljivo.

"Politika je trebala prestati sa svojim utjecajem donošenjem zakona", kazala je Vidaković i poručila kako je Dalić učinila mnogo toga za proces postizanja nagodbe.