Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nagodba na sudu u lipnju?

Peruško: "Nagodbu ometa psihoza u javnosti", Vidaković: "Ono što se događa na političkoj sceni totalno je neprihvatljivo"

Fabris Peruško i Marica Vidaković (Foto: Dnevnik.hr)
Fabris Peruško i Marica Vidaković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Fabris Peruško i Marica Vidaković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Fabris Peruško, izvanredni povjerenik za Agrokor, poručio je kako bi se tekst nagodbe sljedeći tjedan trebao naći pred vjerovnicima, a sredinom lipnja i na sudu.

Izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško daje izjavu za javnost vezano za tijek procesa postizanja nagodbe. Uz njega medijima su se obratili i predstavnici VTB-a, Knightheada i Sberbanka.

Pročitajte i ovo Fabris Peruško ČELNIK FORTENOVE Peruško o izdašnoj plaći i bonusu od 720.000 eura: ''Je li sramota zaraditi novac?'' Slika nije dostupna upozorava na diskriminaciju Agrokor prijavio slovensku agenciju Europskoj komisiji: ''Rade to iz nacionalnih političkih razloga...''

"Predstavnici Vjerovničkog vijeća rade na dovršetku teksta nagodbe koji planiramo objaviti vjerovnicima tijekom sljedećeg tjedna", kazao je Peruško.

Andrew Shannahan iz fonda Knighthead kazao je kako će kreditori Agrokora postati njegovi vlasnici nakon završetka procesa.

Vidaković: "Kriza je iza nas"

Prokuristica Kraša Marica Vidaković rekla je kako je "kriza iza nas".

"Sve ono što treba imati uredan poslovni svijet danas imamo u Agrokoru. U samom smo finišu i proces je relativno dobro završio. Molim sve one koji mogu pomoći da vjerovnicima omoguće da ostvarimo svoje interese", kazala je Vidaković.

Povjerenik Peruško kazao je kako su osporavanja tražbina trenutačno veliki problem koji usporava proces postizanja nagodbe.

"Cijelom procesu ne pomaže psihoza koja se stvara u javnosti. To usporava sami tijek procesa. Što se tiče samog procesa – veliki su problem osporavanja tražbina. Stvara se mišljenje da je nepostojanje stalnog vjerovničkog vijeća problem, što nije točno jer zakon omogućava da nagodbu donesemo uz privremeno vjerovničko vijeće", kazao je Peruško i dodao da svi vjerovnici imaju svoje predstavnike u vijeću.

"Nagodba na sudu sredinom lipnja"

Kazao je kako bi nagodba na sud mogla doći sredinom lipnja.

Upitana hoće li odlazak Dalić utjecati na nagodbu, Marica Vidaković kazala je kako ona dijeli politički i poslovni aspekt te da je ono što se događa na političkoj sceni totalno neprihvatljivo.

"Politika je trebala prestati sa svojim utjecajem donošenjem zakona", kazala je Vidaković i poručila kako je Dalić učinila mnogo toga za proces postizanja nagodbe.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene