Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka suda

Mamić može na slobodu čim uplati jamčevinu, ne smije biti na dužnosti u Dinamu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odluka je donesena jučer, a danas je javno objavljena.

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda donijelo je jučer svoju odluku, a danas ju je službeno i objavilo. Zdravko Mamić može na slobodu iz Remetinca čim uplati jamčevinu u iznosu 14 milijuna kuna, ali ne smije obavljati svoju dužnost u Dinamu te nesmije kontaktirati sa svjedocima, njih oko šezdesetak.

Pročitajte i ovo Suđenje Mamićima - 1 Pitanje isplate novca Šok na suđenju Mamićima, Balaban promijenio iskaz: "Vjerojatno sam nešto pomiješao" Slika nije dostupna Nisu zadovoljni Uskok podnio žalbu na jamčevine za Mamića i ostale

Njegov sin Mario Mamić također može izaći uz jamčevinu, ali prije napuštanja Zagreba mora obavijestiti policiju.

Riječ je o odluci na žalbe po kojoj Zdravko Mamić, sin Mario i dvoje istarskih poduzetnika mogu istražni zatvor zamijeniti jamčevinom. Na odluku sutkinje Erne Dražančić žalila se i obrana i USKOK-a. Istražni zatvor svima je određen 19. studenog.

Tužiteljstvo, osim odlukom kojom je četvorici osummnjičenih omogućeno da se uz jamčevinu mogu braniti sa slobode, nije zadovoljno ni činjenicom što je sutkinja istrage odbila istražni zatvor za Vrbanovića kojemu je zbog toga nastavila vrijediti jamčevina od milijun kuna uplaćenih u srpnju nakon pokretanja prve istrage zbog milijuna izvučenih iz Dinama.

ZAOBILAZNI PUT Postoji način na koji će Mamić moći komunicirati s ključnim ljudima

Najavljujući žalbu zamjenik ravnatelja Uskoka Tonči Petković ranije je kazao kako tužiteljstvo smatra da "s obzirom na kriminalnu količinu koja se okrivljenicima stavlja na teret, ozbiljnost kaznenih djela i imovinsku korist koja je pribavljena i kojom je oštećen Dinamo" nikakva mjera opreza niti jamstvo ne može zamijeniti istražni zatvor.

Mamiću je 19. studenoga određen istražni zatvor iz kojega može izaći uz 14 milijuna kuna jamčevine. Njegovu sinu Mariu Mamiću određena je jamčevina od pet milijuna kuna, a dvojici osumnjičenih poduzetnika Sandru Stipančiću i Igoru Kroti od četiri, odnosno dva milijuna kuna.

Nova Uskokova istraga protiv najmoćnijeg čovjeka hrvatskog nogometa rezultat je nadzora kojega je mjesecima provodio sektor za otkrivanje poreznih prijevara pri Ministarstvu financija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene