Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo jedan model

ZAOBILAZNI PUT Postoji način na koji će Mamić moći komunicirati s ključnim ljudima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bit će zanimljivo vidjeti kako će izgledati boravak Zdravka Mamića na slobodi na koju može ako uplati 14 milijuna kuna jamčevine.

Hoće li Zdravko Mamić po izlasku iz Remetinca zamrznuti svoju ulogu izvršnog predsjednika Dinama ili u klub jednostavno neće dolaziti? U klubu još ne otkrivaju. Poručuju, sve poteze znat će nakon što odluka suda o Mamićevoj zabrani kontakata sa svjedocima - bude pravomoćna.

Pročitajte i ovo Jasmin Agić Afera Dinamo 2 Veliki preokreti na suđenju braći Mamić: Agić otkrio da je na ruke dobio 500 tisuća dolara Suđenje braći Mamić - 3 Izvlačenje novca iz Dinama Nitko se nije pojavio na suđenju Mamićima: Trebali su svjedočiti Kranjčar, Barišić i Lulić

14 milijuna kuna. I moći će na slobodu. No, kako će to izgledati, bit će zanimljivo vidjeti. Jer Zdravko Mamić - neće smjeti komunicirati s 50 do 60 svjedoka iz istrage. S gotovo nijednim ključnim čovjekom kluba.

A to znači i s Mirkom Barišićem, Tomislavom Svetinom, Matejem Škegrom, bratom Zoranom, Zvjezdanom Cvetkovićem, Marijanom Vlakom, ali i s bivšim igračima: Mikićem, Balabanom, Agićem, Mujčinom, Modrićem, Medićem, Vugrincem, Etom i mnogim drugima.

Ivan Brleković kao odvjetnik, ali i čovjek koji je radio u Hrvatskom nogometnom savezu vjeruje da ima načina.

TKO JE MAMIĆEV ISTARSKI DVOJAC? Preko njih se, navodno, prebacivao novac

'Ukoliko će se on strogo toga držati, a ja vjerujem da će se držati, jer bi mogao opet završiti u Remetincu, postoji onda samo jedan model zaobilazni način obavljanja komunikacije, i to se u pravilu radi preko odvjetnika', objašnjava odvjetnik Ivan Brleković.

A kako će se u svemu postaviti u Dinamu - gdje je Zdravko Mamić izvršni predsjednik, a kako u HNS-u gdje je prvi dopredsjednik - službenih izjava nema.

Poručuju tek kako će se prilagoditi situaciji koju odredi sud i poštovati sve odluke.

Po sumnjama istražitelja, posljednjih godina iz Dinama, ali i u Dinamu bilo je poprilično mnogo transfera igrača koji su komplicirani i složeni, ali i pogodni za razne manipulacije -poput pranja novca i utaje poreza.

Zdravku Mamiću određen istražni zatvor i jamčevina od 14 mil. kuna

'Porezna uprava može pratiti moj račun u Republici Hrvatskoj, ali ako ja otvorim račun u nekoj drugoj državi onda je zapravo pitanje koliko ona može doći do tih podataka. Mi imamo sporazum po kojem se razmjenjuju podaci između poreznih uprava država članica unije s kojima imamo sklopljen ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, a postoje države s kojima nemamo takav ugovor', kaže porezni stručnjak Ivan Čevizović.

U pretresima privatnih i službenih prostorija svih osumnjičenika djelatnici policijskog USKOK-a pronašli su sve zajedno 600 tisuća eura gotovine, ali i mnoge dokazne materijale.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene