Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Smatralo ga se neaktivnim

Erupcija vulkana na talijanskom otoku: Turisti u panici skakali u more, jedna osoba poginula

Erupcija Strombolija (Foto: AFP)
Erupcija Strombolija (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Erupcija vulkana na otoku Stromboli (Foto: AFP) Erupcija vulkana na otoku Stromboli (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Erupcija Strombolija (Foto: AFP) Galerija 1/2 >>
Vulkan na talijanskom otoku Stromboli iznenada je eruptirao pri čemu je poginuo jedan turist.

Muškarac koji je poginuo penjako se prema vrhu vulkana, objavile su lokalne vlasti. Brojni posjetitelji koje je iznenadila erupcija bacili su se u more, navode lokalni mediji.

Pročitajte i ovo Vulkan na Islandu Erupcija vulkana Svjedočanstvo Hrvatice s Islanda: "Lava je sukljala 150 metara u zrak. Nadamo se da se neće promijeniti tok" Ilustracija Islandska atrakcija Zatvara se Plava laguna: Stotine malih potresa već dva tjedna pogađa to područje svaki dan - "Moramo biti spremni na najgore"

Društvenim mrežama šire se fotografije lave i pepela koje izbacuje vulkan za kojeg se vjerovalo da je neaktivan. 

Svjedoci javljaju kako se iz kratera izdiže ogroman crni dim. Diljem otoka vatrogasci gase brojen požar koji su izbili nakon erupcije.

"Vidjeli smo eksploziju iz hotela. Začuo se snažan prasak. Začepili smo uši i potom nas je zameo veliki oblak pepela" kaže Michela Favorito, djelatnica obližnjeg hotela.

Otok Stromboli sa svojih 500 stanovnika, nalazi se nedaleko sjeverne obale Sicilije i popularno je turističko odredište na kojem kuće imaju brojne slavne osobe.  Vulkan se izdiže 926 metara iznad razine mora, a zadnji je put eruptirao 2009. godine. 

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene