Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rezultati izlaznih anketa

NAJNEIZVJESNIJA UTRKA - Sve oči uprte u MOST

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Portal Dnevnik.hr i Nova TV donijeli su prve procjene rezultata izbora na temelju izlaznih anketa.

OVDJE PRATITE REZULTATE 2016.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nepotpuni službeni rezultati REZULTATI DIP-a: Domoljubna koalicija 59, Hrvatska raste 56, MOST 19, IDS 3, Živi zid 1, HDSSB 2, Bandić Milan 2, Uspješna Hrvatska 1 Slika nije dostupna HDZ VEĆ POČEO SLAVITI Domoljubna koalicija 59, Hrvatska raste 56, MOST 19, IDS 3, Živi zid 1, HDSSB 2, Bandić Milan 2, Uspješna Hrvatska 1

21:29 - Ivan Vilibor Sinčić poručio je da Živi zid nikad neće koalirati s lopovima.

 

21:27 - Tijekom večeri pojavile su se i priče da je HDZ Dragi Prgometu iz Mosta ponudio mjesto predsjednika Sabora. Iz HDZ-a su za Dnevnik Nove TV to oštro demantirali. 'Karamarko nije ni sa kime razgovarao ni o čemu niti će razgovarati dok se ne saznaju službeni rezultati izbora', rekao je HDZ-ov Željko Reiner.

 

PRATITE REZULTATE IZ MINUTE U MINUTU >> http://bit.ly/IZLAZNE_ANKETE_REZULTATI

Posted by DNEVNIK.hr on Sunday, 8 November 2015

 

Demantiraju priče o pregovorima s MOST-om: 'Karamarko nije ni s kime razgovarao'

21:17 - 'Drago mi je da su čelnici iz MOST-a odbili nemoralne ponude koje su im bile ponuđene', komentirao je Ranko Ostojić (SDP).

'Ja zaista ne znam čemu se mogu veseliti nakon ove sramote koju su doživjeli obećavajući 2/3 većinu. Nakon ovoga očekujem da Karamarko podnese ostavku, to bi bilo u najmanju ruku moralno. Ne samo zbog SDP-a i MOST-a, narod je odlučio da ne želi takav HDZ. Imali su ogromnu prednost, evo što im se desilo. Prava sramota. Ovaj pokušaj zabave koji tamo glume, sačekat ćemo krajnji rezultat, ali mislim da im nije nimalo lako', rekao je Ranko Ostojić o HDZ-u.

Ostojić ne zna čemu se HDZ veseli: 'Nakon ovoga očekujem da Karamarko podnese ostavku'

20:17 - Mirela Holy i ORaH bili su do prije godinu dana, u jednom trenutku i druga politička opcija u zemlji. Izlazne ankete nikako im ne idu u prilog.

'Ako su ovi rezultati makar donekle točni, MOST je ostvario respektabilan rezultat i s njima će se pregovarati ako, kao što su govorili, žele promjene i reforme', rekao je Jandroković. 'Ja ne bih rekla da se još išta dogodilo jer se radi o izlaznim anketama. Da li se nešto dogodilo službeno možemo govoriti kada izađu rezultati DIP-a', rekla je potpredsjednica stranke Božana Zadro.

'Ne mislim da smo napravili ništa loše, bili smo pošteni, djelovali u javnom interesu, a nekako nam se čini da Hrvatska za to još nije zrela', odgovorila je Zadro na pitanje jesu li zakazali.

20:15 - 'Čujte, još je rano za komentirati bilo što. Pričekajmo službene podatke. Htio bih se od srca zahvaliti svima koji su nam dali povjerenje. Mi smo definitivno zadovoljni', poručio je Valter Flego iz IDS-a.

'Tu je stvar vrlo jasna, nama je prihvatljiva samo lijeva liberalna koalicija', dodao je Flego.

PARLAMENTARNI IZBORI 2015 Atmosfera iz stožera nakon izlaznih anketa

20:10 - Donosimo nove podatke izlaznih anketa koje je za Novu TV provela agencija Ipsos.

Građani su ankete popunjavali anonimno s ciljem prikupljanja što točnije procjene izbornih rezultata.

Anketa je rađena na uzorku od 34353 ispitanika. Statistička pogreška je +/- 1,83%.

Domoljubna koalicija - 57

Hrvatska raste - 56

MOST - 17

HDSSB - 2

IDS - 3

Živi zid - 3

Bandić Milan 365 - 2

Hrvatska raste 56, Domoljubna koalicija 57, MOST 17 mandata

20:08 - Rezultati prema izbornim jedinicama:

I. izborna jedinica: Hrvatska raste 7, Domoljubna koalicija 4, Most 3

II. izborna jedinica: Domoljubna koalicija 6, Hrvatska raste 5, Most 2, Bandić Milan 365 1

III. izborna jedinica: Hrvatska raste 8, Domoljubna koalicija 4, Most 1, Živi zid 1

IV. izborna jedinica: Domoljubna koalicija 6, Hrvatska raste 5, HDSSB 2, Most 1

V. izborna jedinica: Domoljubna koalicija 9, Hrvatska raste 4, Most 1

VI. izborna jedinica: Hrvatska raste 6, Domoljubna koalicija 6, Most 1, Bandić Milan 365 1

VII. izborna jedinica: Hrvatska raste 6, Domoljubna koalicija 5, Most 2, Živi zid 1

VIII. izborna jedinica: Hrvatska raste 7, IDS-PGS-RI 3, Domoljubna koalicija 2, Most 1, Živi zid 1

IX. izborna jedinica: Domoljubna koalicija 8, Hrvatska raste 4, Most 2

X. izborna jedinica: Domoljubna koalicija 7, Hrvatska raste 4, Most 3

20:06 - Josip Salapić, član predsjedništva HDSSB-a, kaže da birački odbori javljaju drugačije rezultate od onih koje pokazuju izlazne ankete. 'HDSSB je u četvrtoj i petoj jedinici dobio puno više mandata od onih koje pokazuju izlazne ankete', kazao je Salapić.

U Mostu je zavlada prava euforija nakon objave izlaznih anketa. Očekuju da će HDSSB imati važnu ulogu u kreiranju vladajuće koalicije. 'Hrvatski je narod odlučio da Hrvatska treba promjene', kazao je Salapić. Dobro će razmisliti što birači očekuju od HDSSB-a i potom odlučiti što će za njih biti najkorisnije.

20:02 - Gordan Jandroković također poziva da se pričeka na službene rezultate. 'Prema onome što čujemo s terena vjerujemo da će nam rezultati omogućiti da formiramo vlast', rekao je.

A što misle na predikciju rezultata MOST-a.

'Ako su ovi rezultati makar donekle točni, MOST je ostvario respektabilan rezultat i s njima će se pregovarati ako, kao što su govorili, žele promjene i reforme', rekao je Jandroković.

ANALIZA IVANE PETROVIĆ Pantovčak postaje najuzbudljivije političko mjesto

19:40 - Predsjednik stranke Naprijed Hrvatska, Ivo Josipović, smatra kako je opet došlo do polarizacije birača.

'Pričekajmo i službene rezultate. Očito je kampanja koja je išla po principu 'mi ili oni' dovela do polarizacije gdje su svi osim MOST-a na na niskim granama', rekao je Ivo Josipović.

'Mi smo nova stranka, mlada, efektivno radimo 2-3 mjeseca i ovo je bio jedan prvi iskorak, puno je mladih i siguran sam da će neki drugi rezultati biti puno bolji', dodaje.

Josipović smatra kako im birači nisu ništa posebno zamjerili, nego da je prevladala jedna drugačija filozofija. 'Prevladala je filozofija 'opredjelit ću se za jedan od dva velika bloka'. Nismo imali poseban razlog da se zamjerimo biračima, kao ni ORaH. Očito je velika koalicija skupila većinu birača ljevice', zaključuje Josipović.

Tamburaši podižu atmosferu, a u HDZ-u kažu: 'Nemamo zašto kontaktirati MOST!'

19:30 - Politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak istog je stava kao i njegova stranačka kolegica Josipa Rimac. Smatra kako će situacija nakon objave službenih rezultata biti znatno drugačija od onoga što predviđaju izlazne ankete.

Josipa Rimac je rekla kako su im predikcije rezultata za Most iznenađenje. 'U konačnici to neće imati', rekla je. 'Kad dođu rezultati s terena to će biti puno drukčije', rekao je Čuljak i dodao kako nema namjeru kontaktirati s MOST-om.

'Nemam što kontaktirati MOST jer će rezultati biti drugačiji. Sigurno će rezultati biti u korist Domoljubne koalicije, a kad vidimo rezultate s terena onda ćemo razgovarati o koalicijama', rekao je Tomislav Čuljak.

Siguran je i kako će zastupnici manjina htjeti s njima surađivati. 'Imat ćemo veliku potporu birača i imat ćemo dovoljno mandata, ali siguran sam i da manjinci koji prođu u sabor će rado biti uz one koji imaju buduću vladu', zaključio je Čuljak.

19:20 - 'Ne mislim da je to pogreška, to je volja birača, ovo je pobjeda nad apatijom', rekao je Josip Kregar u stožeru Uspješne Hrvatske.

'Ljudi nisu glasovali da bi dali listić u kutiju nego zato da se u Hrvatskoj nešto promijeni', kaže Kregar i dodaje: 'Mislim da će rezultat izazvati povišenu toleranciju i jednih i drugih i to je uspjeh ovih izbora', zaključio je.

19:15 - U Mostu je zavlada prava euforija nakon objave izlaznih anketa. S gradonačelnikom Omiša Ivanom Kovačićem iz MOST-a razgovarala je reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić. 'Više nego iznenađujuće, zadovoljni smo. Zahvaljujemo svim biračima. Maksimalno ćemo se truditi da ispunimo njihova očekivanja', kaže Kovačić.

Dodaje kako bez reformi nema Vlade. 'Iskreno želimo reforme. Ukoliko netko bude netko pristao na reforme možemo razgovarati. Ali nema koalicije', jasan je Kovačić.

Most: Bez reformi nema Vlade!

19:08 - U stožeru koalicije Hrvatska raste prolomio se pljesak kada su se vidjeli prvi rezultati, iako poravnati, no euforije nema. Igor Dragovan naglasio je da su ovo prije svega izlazne ankete te da je pred nama duga noć.

Zahvalio je svima koji su izašli na izbore, posebno onima koji su glasali za SDP i partnere te tisućama članica i simpatizera koji su proteklih mjeseci radili u pripremi kampanje.

'Znali smo da će rezultat biti neizvjestan, pred nama je duga noć u kojoj će se brojati glasovi, moramo čekati rezultate', rekao je Dragovan.

U stožeru koalicije Hrvatska raste prolomio se pljesak: 'Pred nama je duga noć'

19:05 - 'Ankete nisu vjerodostojne, sjetimo se 2007., 2011. godine, kada su nam davali 9 mandata manje. Upravo i u ovom trenutku vjerujemo u tu razliku i sigurni smo u pobjedu Domoljubne koalicije. Prema informacijama s terena, imat ćemo još minimalno 9 mandata i to bez dijaspore', sigurna je Josipa Rimac, direktorica kampanje Domoljubne koalicije.

Rimac je rekla kako su im predikcije rezultata za Most iznenađenje. 'U konačnici to neće imati', rekla je.

S potencijalnim partnerima razgovarat će nakon objave službenih rezultata. 'Razgovarat ćemo kad budemo imali konačne rezultate sa svima koji žele bolju i jaku Hrvatsku. Bit će vremena za razmišljati, ajmo čekati rezultate', zaključila je.

HDZ: 'Ankete nisu vjerodostojne!'

19:00 - U tijeku su najneizvjesniji parlamentarni izbori u Hrvatskoj.

Donosimo prve procjene rezultata odnosno izlazne ankete koje je za Novu TV provela agencija Ipsos.

Istraživanje je provedeno na 400 biračkih mjesta (40 po IJ).

Anketa je rađena na uzorku od 29313 ispitanika.

Evo koliko su manadata osvojili:

Hrvatska raste - 56

Domoljubna koalicija - 56

MOST - 18

HDSSB - 2

IDS - 3

Živi zid - 3

Bandić Milan 365 - 2

Pratite uživo iz minute u minutu rezultate izbora na portalu Dnevnik.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene