Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Poznati su nepotpuni službeni rezultati izbora izračunati prema podacima koje je objavilo Državno izborno povjerenstvo (DIP).


Prema nepotpunim službenim rezultatima DIP-a odnos snaga je sljedeći:

Vezani članci Slika nije dostupna Objavljeni potpuni i službeni rezultati izbora - Kreće rok za žalbe Slika nije dostupna Izvanredna pressica HDZ-a: Nije sada vrijeme za slavlje

Domoljubna koalicija - 59 mandata

Hrvatska raste - 56 mandata

MOST - 19 mandata

IDS - 3 mandata

Bandić Milan 365 - 2 mandata

HDSSB - 2 mandata

Živi zid - 1 mandat

Uspješna Hrvatska - 1 mandat

Do sada je obrađeno 99,88 posto glasačkih listića.

Prema neslužbenim rezultatima koje je Državno izborno povjerenstvo objavilo nakon 98 posto obrađenih biračkih mjesta, obje koalicije - Domoljubna koalicija predvođena HDZ-om i koalicija Hrvatska raste predvođena SDP-om osvojile su svaka po pet izbornih jedinica, pri čemu je Domoljubna koalicija osvojila i glasove dijaspore.

Iznenađenje ovih parlamentarnih izbora – Most najbolje je prošao u središtu Zagreba te na jugu Hrvatske.

Karamarko: Nikakva kombinatorika, nikakvi brojevi - idemo svi raditi za Hrvatsku

MILANOVIĆEVI POZIVI MOST-u 'Pozivam sve koji žele reforme da nam se pridruže'

VIDEO Pogledajte dramatičan govor Bože Petrova

Pratite uživo iz minute u minutu rezultate izbora Državnog izbornog povjerenstva (DIP) na portalu Dnevnik.hr.

Uživo pratite rezultate parlamentarnih izbora po izbornim jedinicama 2015

Hrvatin: U ponedjeljak popodne mogli bi znati rezultate za sva biračka mjesta

Predsjednik Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Branko Hrvatin izrazio je nadu da bi DIP u ponedjeljak u 13 sati mogao objaviti izborne podatke sa svih biračkih mjesta.

DIP će nastaviti s unosom izbornih podataka, vjerujem da ćemo u ponedjeljak u 13 sati na konferenciji za novinare imati 'čistu situaciju', rekao je Hrvatin na tradicionalnoj ponoćnoj konferenciji za novinare na kojoj je iznio podatke s 44,5 posto biračkih mjesta.

Podaci se stalno osvježavaju, rekao je Hrvatin i podsjetio da se u četiri ujutro po hrvatskom vremenu tek treba zatvoriti biralište u Los Angelesu.

Nedjeljni izborni dan protekao je, kaže, "u standardu dosadašnje kvalitete izbora", ponavljanje izbora za sada je, zbog viška glasačkih listića, moguće samo na jednom biračkom mjestu u Pakracu, no o tome će odlučiti nadležno izborno povjerenstvo.

Od ponoći teče rok od 48 sati za prigovore na moguće nepravilnosti koje su se dogodile tijekom izbornoga dana.

Tehničkim razlozima je objasnio zašto na parlamentranim izborima slijepe i slabovidne osobe nisu mogle dobiti listić, odnosno glasovati na brajici.

Tehnički je to nemoguće provesti zbog veličine glasačkih listića, a i zbog kratkoće rokova u kojima su izbori bili provedeni, naveo je Hrvatin.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook