Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obnova u Zagrebu

Tomašević odgovorio Plenkoviću: "Obećavam da neću razmicati mikrofone, a oni neka kažu koliko su zamjenskih kuća izgradili"

Tomislav Tomašević
Tomislav Tomašević Foto: Goran Mehkek/Cropix
Tomislav Tomašević u utorak je predstavio aktivnosti Centra za zdravlje mladih te pozvao djecu i mlade da dođu kad god imaju neki problem ili pitanje, bez uputnice. Osvrnuo se i na premijera Plenkovića koji se dan ranije pohvalio da bez HDZ-a ne bi bilo obnova škola u gradu Zagrebu.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u utorak je u Centru za zdravlje mladih predstavio nove projektne aktivnosti koje se provode u okviru projekta Savjetovalište za poremećaje prehrane školske djece i studenata, ali i druge probleme koje mladi u Zagrebu imaju, od mentalnog zdravlja do reproduktivnog te pozvao sve da dođu "bez najave i bez uputnice, bez stigmatizacije te zatraže pomoć".

Ovo je jedinstveni projekt namijenjen zdravlju mladih te je naglašeno kako za dolazak u Centar nije potrebna liječnička uputnica, a pružaju se usluge savjetovanja i brige za zdravlje djece i mladih. Naglašeno je kako se na razini Republike Hrvatske još uvijek nedovoljno ulaže u preventivne programe, svega 3 posto, zbog čega je grad Zagreb i u ovom slučaju u velikoj prednosti

Pročitajte i ovo Krešendo: Jadranka Kosor podcast Krešendo Bivša premijerka otkrila kako je izgledalo sastavljanje lista: ''Jadranka Kosor pronađena gola na vrhu zgrade, naišao je Šeks...''

"Ovaj projekt je jedinstven u Hrvatskoj, ne postoji ništa slično i na to smo ponosni i po uzoru na ovaj naš projekt ministarstvo zdravstva je odlučilo pokrenuti iste centre u svim većim hrvatskim gradovima, u Rijeci u Splitu... nigdje nemate da mladi mogu bez uputnice doći i zatražiti uslugu", naglasio je Tomašević koji je pozvao mlade kad god imaju neke probleme, da dođu u Centar za zdravlje mladih u Heinzelovoj ulici 62a. 

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Bliži se kraj mandata Zoran Milanović pisao Plenkoviću: Predložio Daniela Markića za vršitelja dužnosti ravnatelja SOA-e

Nakon predstavljanja Centra, Tomašević je na početku razgovora s novinarima u šali rekao kako obećava da neće razmicati mikrofone, kao što je to činio premijer Plenković na presici dan ranije.

Odgovorio je zatim na pitanje o odronu na Jakuševcu te istaknuo kako je još u siječnju rekao će istraživanja i vještačenja trajati šest mjeseci te da on na to ne može utjecati, te da vjerojatno sanacija neće biti moguća do kraja vještačenja, no ipak su dobili dozvolu da na jednom dijelu mogu krenuti u sanaciju i prije završetka.  

Dodao je da su svi protokoli napravljeni kako bi sigurnost radnika bila na najvišoj razini, iako priznaje kako novi odroni nisu isključeni. 

Pročitajte i ovo Uvredljivi grafit u Splitu Gotovo svakodnevica FOTO Osvanuli novi uvredljivi grafiti u Splitu: "Naguzio te Puljak... radite samo za svoj interes"

"Bernardić HDZ-ov satelit"

Govoreći o inicijativi SDP-a da se na Bundeku napravi park za žene, i kritikama Socijaldemokrata, Tomašević je rekao kako su u razgovorima sa SDP-om te su otvoreni za njihove inicijative, no dodao je da o ovome konkretno nije s njima razgovarao.  

"Bernardić svake nedjelje kao HDZ-ov satelit održava presice koje nikoga ne zanimaju i otvara neke teme i fiktivne afere o kojima me poslije toga nitko više ništa ne pita, niti sam čuo na skupštini da se o tome razgovara", kazao je Tomašević.

Pročitajte i ovo Ukrajina postavlja zmajeve zube zmajevi zubi FOTO Ukrajina diže zid smrti od 1000 kilometara: "Ovako ćemo zaustaviti Putinovu vojsku"

Tomašević je vratio lopticu premijeru Andreju Plenkoviću vezano za obnovu te pitao kako su oni zadovoljni dinamikom obnove nakon potresa.

"Mene je zanima je li Vlada zadovoljna dinamikom izgradnje zamjenskih kuća u Zagrebu. Ja nisam zadovoljan. Obnovu privatnih kuća organizira država, grad samo sufinancira. Grad Zagreb vodi obnovu javnih zgrada, mi smo imali 207 projekata obnove, a od toga smo završili 176, završili smo 8 ili 9 cjelovitih obnova. Koliko je država obnovila?", upitao je Tomašević.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dobro naoružani Europski špijuni upozoravaju: Oni su nova prijetnja, imaju oružje u podzemnim bunkerima, a planiraju seriju napada koje je nemoguće predvidjeti

Što će biti s gradskim tržnicama?

Dogradonačelnik Luka Korlaet odgovorio je na pitanje o zagrebačkim tržnicama, te je naglasio kako je završen snimak stanja te gradskih tržnica ih ima 28.

"U izradi je Strategija razvoja zagrebačkih tržnica. Većina njih će dobiti neko dobro ruho, a neke od njih će izgubiti svoju funkciju i biti će prenamijenjene u nešto drugo", potvrdio je Korlaet.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene