Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar neće uložiti

Plenković komentirao najavu poskupljenja, dotaknuo se i Butkovića: "Ako neće slušati njega, neka slušaju predsjednika Vlade"

Premijer Andrej Plenković rekao je da, uzme li se u obzir cijena energenata i drugih inputa, ne bi trebalo doći do velikih poskupljenja. Također je komentirao uvođenje državnih obveznica i otkrio čega će se odreći u korizmi.

Premijer Andrej Plenković komentirao je najavu novih poskupljenja rekavši da je Vlada u vrijeme "krize bez presedana" puno učinila da bi pomogla privatnom sektoru.

"Našim aktivnostima s europskim partnerima smanjili smo cijenu plina i struje. Energenti i inputi nama se ne čine takvima da bi trebalo doći do nekakvog velikog poskupljenja", rekao je Plenković odgovarajući na pitanja novinara u Osijeku, nakon otvaranja županijskog Regionalnog distribucijskog centra.

Pročitajte i ovo Kreću narodne obveznice - 1 spašavanje države Građani od danas mogu kupiti državne obveznice: "Kamata je 10 puta veća u odnosu na onu u bankama"

Upitan za situaciju u kojoj se našlo osmero Hrvata uhićenih u Zambiji, premijer je rekao da nema novih informacija, osim da su u Ministarstvu vanjskih poslova u ponedjeljak održali sastanak s članovima obitelji uhićenika.

Također je komentirao uvođenje državnih obveznica te se osvrnuo na izjavu potpredsjednika Vlade Olega Butkovića da on u njih neće uložiti.

"Neka građani slušaju predsjednika Vlade. Ja hoću, ministar financija hoće, ministar gospodarstva hoće. Ovo je pokazna vježba ekonomske, financijske i reputacijske snage Hrvatske", rekao je.

Pročitajte i ovo Kreću narodne obveznice - 4 Od danas moguće ulaganje Kupiti ili ne kupiti narodnu obveznicu? "Svi oni skeptični kad čuju da Arsen Bauk ulaže..."

Odgovorio je i na pitanje o demografiji i iseljavanju koje je uslijedilo nakon ulaska u Europsku uniju.

"To je proces koji su prošle sve zemlje srednjoistočne Europe koje su ušle u Europsku uniju. To nije ništa neuobičajeno. Već sada podaci pokazuju da je taj trend jako splasnuo i naša je zadaća da promijenimo dva smjera migracije populacije: jedan je iz Hrvatske u druge zemlje Europske unije, a drugi je iz ruralnih u urbane dijelove zemlje", rekao je Plenković.

Novinare je zanimalo i čega će se Plenković odreći u korizmi, a on je samo kratko odgovorio da će pokušati manje jesti. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene