Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vatra iz kontejnera

U roku od dva sata nestala investicija od 12 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U požaru koji je buknuo u subotu rano ujutro izgorjela je sportska dvorana osnovne škole u Zlatar Bistrici, doznaje se u krapinsko-zagorskoj policiji.

Noćas u 3.57 sati vatrogaci su primili dojavu građana o požaru osnovne škole u Zlatar Bistrici. Za 3 minute izašli su na teren, gdje ih je zatekao požar kontejnera na ulazu u sportsku dvoranu koja je spojena sa školom, piše Zagorje.com.

'Nažalost, vatra se tako brzo širila da je u roku 10 minuta dvorana bila kompletno u plamenu. Sat vremena smo se borili s požarom. Kontejneri su potpuno izgorjeli, a krenuo je plamen između vanjskog lima i unutrašnje oplate, vatra je zahvatila konstrukciju, bili smo nemoćni. Dvorana je drvena, grede drvene , izvana lim i nije bilo pomoći. Ne znamo od čega se zapalilo kontejner, možda su u pitanju neka pirotehnička sredstva, to će pokazati istraga. Škola srećom nije zahvaćena, oštećeno je par fasada kuća i prozora s južne strane. To je 1000 kvadrata dvorane, ogromna količina gorive tvari', rekao je Josip Andrec, zapovjednik DVD-a Zlatar Bistrica.

'To je tragedija za Zlatar Bistricu. To je jednostavno jad i muka, ne znam što reći. Dvorana je bila ponos Zlatar Bistrice, godinama su se mnogi ljudi borili da se ona izgradi i u roku od dva sata sve je nestalo, investicija od 12 milijuna kuna. Eto, 2016. godina počela je katastrofalno. Dvorane više nema, nevjerojatno. Sada se mora utvrditi razlog požara, a dvorana je osigurana, u nadležnosti je Osnovne škole. Poduzet ćemo sve mjere, siguran sam da ćeno naići na podrušku Županije, ministarstava i vlade, za to ću se posebno založiti i Zlatar Bistrica mora opet dobiti zasluženu dvoranu', rekao je načelnik općine Žarko Miholić za Zagorje.com.

Pročitajte i ovo U Marini Medulin požar zahvatio velik broj brodica - 20 Izgorjele 22 brodice VELIKA FOTOGALERIJA Detalji pakla u marini: "Policija je izuzela nadzorne kamere i izbor se suzio" U marini Medulin požar je zahvatio velik broj brodova - 4 Ogromna šteta FOTO/VIDEO Požar u marini u Medulinu: Izgorjele 22 brodice - "Probudila me eksplozija"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene